Αλβανία: Η Αθήνα επιταχύνει τις άδειες παραμονής, ωφελούνται χιλιάδες Αλβανοί

Αλβανία: Η Αθήνα επιταχύνει τις άδειες παραμονής, ωφελούνται χιλιάδες Αλβανοί

Η Ελλάδα επιταχύνει τις διαδικασίες για την απόκτηση της άδειας παραμονής, για να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στην αγορά εργασίας, γράφουν τα αλβανικά media σήμερα και είναι ακόμα μία χώρα που διαφημίζει την νομιμοποίηση στην Ελλάδα παράνομων ή νόμιμων μεταναστών μετά το Πακιστάν.

Ο Φ. Μπελέρη όμως παραμένει φυλακισμένος και φαίνεται να έχει εγκαταληφθεί από την ελληνική Κυβέρνηση.
Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αξιολογεί τις δυνατότητες προσαρμογής του νομικού πλαισίου και στη συνέχεια να περάσει η πρόταση στη Συνέλευση.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, που έφερε το Δεκέμβριο η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, οι μετανάστες πρέπει να περιμένουν έως και τρία χρόνια για να ανανεώσουν τις άδειες διαμονής τους και η μεγάλη εισροή τους έχει προκαλέσει την κατάρρευση του συστήματος.
Οι Αλβανοί μετανάστες θα είναι οι μεγάλοι ωφελούμενοι από τις νέες αλλαγές, καθώς αποτελούν περίπου το 60 τοις εκατό του συνόλου των νόμιμων αφίξεων, ακολουθούμενοι από Γεωργιανούς και Πακιστανούς.

Στις διευθύνσεις μετανάστευσης στην Αττική μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 200.000 αιτήσεις για άδεια διαμονής.

Scroll to Top