Ανακρίσεις του ισραηλινού στρατού σε νοσοκομείο αλ Σίφα αναζητώντας υπόπτους της Χαμάς

Ανακρίσεις του ισραηλινού στρατού σε νοσοκομείο αλ Σίφα αναζητώντας υπόπτους της Χαμάς

Αναταραχή στο κυριότερο νοσοκομείο της Γάζας κατόπιν εισβολής του ισραηλινού στρατού. Περισσότεροι από 2.500 πολίτες εγκλωβισμένοι στο κτίριο.

Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, νοικοκυρεύοντας χιλιάδες Παλαιστίνιους εκτοπισμένους.

Η επιχείρηση, που έχει ως στόχο τη Χαμάς, κατηγορείται ότι στο νοσοκομείο κρύβει στρατηγική στρατιωτική υποδομή.

Ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιχείρηση ακριβείας, ενώ αναφέρθηκαν ανακρίσεις ασθενών και προσωπικού στο νοσοκομείο.

Καθώς ο ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση των αμάχων στα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι έχει αποστείλει “ιατρικές ομάδες που μιλούν αραβικά και είναι εκπαιδευμένες” για να αντιμετωπίσουν το “περίπλοκο” περιβάλλον και να προστατεύσουν τους αμάχους που η Χαμάς χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

Ποια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, περίπου 2.500 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νοσοκομείο αλ Σίφα, περιλαμβάνοντας ιατρικές ομάδες, ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους. Ο διευθυντής νοσοκομείων, Μοχάμεντ Ζακούτ, αναφέρει ότι οι ασθενείς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βιώνουν τρομακτική κατάσταση μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού. Ο υφυπουργός Υγείας της Χαμάς, Γιούσεφ Αμπού Ρις, αναφέρει ότι ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ πυροβολισμοί έξω από αυτό καθιστούν επικίνδυνη την έξοδο αμάχων. Εκφράζεται ανησυχία για την ασφάλεια του προσωπικού, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί καταδικάζουν την κατάσταση.

Για “ανθρώπινες ασπίδες” κάνει λόγο το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός εκτιμά ότι το νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα στεγάζει στρατηγικής σημασίας υποδομές της Χαμάς, την οποία κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους “σαν ανθρώπινες ασπίδες”. Το παλαιστινιακό κίνημα και το υπουργείο Υγείας της Γάζας διαψεύδουν τις κατηγορίες και έχουν ζητήσει επανειλημμένα “διεθνείς επιτροπές έρευνας” να επισκεφθούν το νοσοκομείο. Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Τζιχάντ διαθέτουν κέντρο διοίκησης και ελέγχου στο νοσοκομείο αλ Σίφα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top