Αναζητείται προσωπικό για το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ που θα αποσταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα! 18 παραιτήσεις καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες

Αναζητείται προσωπικό για το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ που θα αποσταλεί στην Ερυθρά Θάλασσα! 18 παραιτήσεις καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες

Αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα για τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, αλλά υπάρχει ένα θέμα: πρέπει να «συμπληρώσουμε» πλήρωμα και αυτό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Το ΓΕΝ αναζητούσε 30 στελέχη, δεν τα έβρισκε και αυτό είναι το λιγότερο! Μόλις έγινε γνωστή η ημερήσια αποζημίωση σε συνδυασμό με τη χρονική διάρκεια της αποστολής, υποβλήθηκαν 18 παραιτήσεις από το πλήρωμα της φρεγάτας!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάρκεια της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα θα είναι έξι μήνες. Η δε ημερήσια αποζημίωση για το πλήρωμα της φρεγάτας θα είναι 86 ευρώ καθαρά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση για τους λόγους των παραιτήσεων.

Το πρόβλημα του πληρώματος έρχεται να προστεθεί στην ανάγκη «συμμαζέματος» της φρεγάτας. Πως θα γίνει αυτό το συμμάζεμα δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε.

Όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα στην κυβέρνηση και γι’ αυτό προκάλεσε εντύπωση η αγωνία της να στείλουμε πολεμικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λ. Όστιν δεν είχε συμπεριλάβει την Ελλάδα στις χώρες που θα συμμετείχαν στην αποστολή. Κάτι που δημιουργεί την υποψία ότι η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να προσφέρει το πολεμικό πλοίο.

Υπάρχει η άποψη ότι η Ελλάδα με τον εμπορικό στόλο που διαθέτει, έχει υποχρέωση να δώσει το παρών στην κρίσιμη περιοχή. Από την άλλη όμως έχοντας και πρόσφατη την τραγική εμπειρία της Λιβύης, θα πρέπει να ζυγίσουμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή.

Scroll to Top