Προειδοποίηση - ανησυχία από τον Γερμανό Υπουργό Άμυνας: Η Ευρώπη πρέπει να ετοιμάζεται για σύγκρουση - Δυστυχώς, δεν διαθέτει ούτε μια έτοιμη μονάδα μάχης.

Γερμανός Υπουργός Άμυνας: Η Ευρώπη πρέπει να ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ευρωπαϊκή Προειδοποίηση: Η Γερμανία δεν διαθέτει ούτε μια μονάδα έτοιμη για μάχη

Ένα σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη αποστέλλει ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, προειδοποιώντας ότι πρέπει να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης. Το ανησυχητικό όμως γεγονός είναι ότι η Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές και βιομηχανικές δυνάμεις, δεν διαθέτει ούτε μια έτοιμη μονάδα για μάχη, ενώ το στρατιωτικό της εξοπλισμό είναι αντιμέτωπο με ελλείψεις λόγω των συνεχιζόμενων προμηθειών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Προειδοποίηση στην Ευρώπη

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Γερμανία πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοια ενδεχόμενα και ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στο Ισραήλ και την Ουκρανία θα επηρεάσουν τη γερμανική οικονομία.

Έλλειψη Έτοιμων Δυνάμεων

Ενώ ο Pistorius προειδοποιεί για την ανάγκη προετοιμασίας, είναι αξιοσημείωτο ότι η Γερμανία δεν έχει ούτε μια έτοιμη μονάδα για μάχη. Αυτή είναι μια διαπίστωση που είχε γίνει γνωστή πριν από λίγους μήνες, όταν ο ίδιος ο Pistorius τον Μάρτιο του 2023 εξέφρασε την ανησυχία για την ανικανότητα του γερμανικού στρατού να αντιμετωπίσει μια επιθετική επίθεση, όπως αυτή της Ρωσίας.

Αδυναμία Άμυνας

Σύμφωνα με τον Pistorius, ο γερμανικός στρατός δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη Γερμανία ή τους συμμάχους της απέναντι σε επιθετική επίθεση. Τονίζει ότι πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτήν την κατάσταση. Αυτή η τοποθέτηση του Pistorius είχε προκαλέσει σοκ στις υψηλόβαθμες στρατιωτικές κύριες της Γερμανίας, αλλά αποτελεί ένα ειλικρινές αναγνώριση της κατάστασης.

Ανάγκη για Στρατιωτικό Εξοπλισμό

Ο Pistorius υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσα επενδυτική αύξηση σε στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα, καθώς και για την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών. Η Γερμανία έχει δεσμευθεί να αυξήσει την προμήθεια πυρομαχικών και εξοπλισμού, και προτίθεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμη τουλάχιστον μία από τις τρεις στρατιωτικές της μονάδες έως το 2025.

Βοήθεια στην Ουκρανία

Παρά την κρίση, η Γερμανία έχει παράσχει πάνω από 24 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική και πολιτική βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και έχει προγραμματίσει ένα ακόμα πακέτο βοήθειας ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας ενόψει του χειμώνα.

Αναζήτηση Πυρομαχικών

Επιπλέον, η Γερμανία προγραμματίζει να τριπλασιάσει το 2024 την προμήθεια πυρομαχικών, ενώ εξετάζει την από κοινού αγορά πυρομαχικών με την Ολλανδία και τη Δανία. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ έχει ζητήσει από τα μέλη του να αυξήσουν την προμήθεια πυρομαχικών και τις αποθηκευόμενες ποσότητες, καθώς η Ουκρανία τα εξαντλεί πιο γρήγορα από όσο η Δύση μπορεί να τα αντικαταστήσει.

Αντιμετώπιση της Κρίσης

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, η Γερμανία προτίθεται να αυξήσει την επενδυτική της προμήθεια σε στρατιωτικό εξοπλισμό, επείγοντα όπλα και πυρομαχικά. Επίσης, εξετάζει τη συνεργασία με άλλα κράτη για την από κοινού αγορά πυρομαχικών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top