Απώλεια Δύο Υπουργών: Η Κυβέρνηση Αντιμετώπισε Πίεση με την Πρόταση Δυσπιστίας

Απώλεια Δύο Υπουργών: Η Κυβέρνηση Αντιμετώπισε Πίεση με την Πρόταση Δυσπιστίας

Τι θα συμβεί αν υπάρξει κάποιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενωθούν εναντίον της κυβέρνησης;

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμενόταν να απορριφθεί, αλλά η κυβέρνηση είχε απωλέσεις, όχι τόσο σε επίπεδο βουλευτών, αλλά σε επίπεδο στελεχών.

Ο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε θέση να αναγκάσει δύο από τους υπουργούς του να παραιτηθούν, για κάτι που είχε γνώση ο ίδιος, ότι δηλαδή επισκέφτηκαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να διαπραγματευτούν, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Μέχρι να προκύψουν αυτές οι παραιτήσεις, κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η πρόταση δυσπιστίας τελικά έγινε για την εμφάνιση.

Από τη στιγμή όμως που προέκυψαν παραιτήσεις υπουργών και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, η πρόταση μομφής μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως επιτυχημένη.

Τώρα βέβαια, η αντιπολίτευση δεν θα μπορεί να υποβάλει νέα πρόταση για ένα διάστημα έξι μηνών.

Αλλά με την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει η κυβέρνηση μέσα σε 9 μήνες από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές, και δεδομένου ότι στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρξουν πολύ δύσκολες ευρωεκλογές, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την κατάσταση που θα βρίσκεται μετά από έξι μήνες.

Το γεγονός ότι οι παραιτήσεις του Υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, έγιναν γνωστές λίγες μόνο ώρες πριν ανέβει στο βήμα ο Κ. Μητσοτάκης, ήταν ότι χειρότερο για τον πρωθυπουργό, καθώς έδειξαν ότι επί της ουσίας, η σύγκρουσή του με τον γνωστό εφοπλιστή και το εκδοτικό συγκρότημα το οποίο ελέγχει, του κόστισε ήδη τους δύο στενότερους συνεργάτες του.

Και ακόμα η σύγκρουση βρίσκεται στην αρχή της…

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου, εκτός από το κενό που αφήνουν πίσω τους, ενισχύουν την εντύπωση ότι αυτή η κυβέρνηση, αν πιεστεί, παρουσιάζει σημάδια διάλυσης.

Η αλήθεια είναι ότι τα παρουσιάζει ακόμα και χωρίς να πιέζεται…

Άλλωστε εννέα μήνες κυβερνάει χωρίς αντίπαλο.

Εάν λοιπόν χωρίς ουσιαστική πίεση η κυβέρνηση “φυλλορροεί” με τέτοιο τρόπο, τι πρόκειται να συμβεί εάν υπάρξει ένα “στραβό” αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονιστούν εναντίον της;

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top