Η ασυλία των 11 βουλευτών του κόμματος "Σπαρτιατές" αίρεται με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής

Η ασυλία των 11 βουλευτών του κόμματος “Σπαρτιάτες” αίρεται με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής

Η εισήγηση για την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της Βουλής με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Η απόφαση της Βουλής αναμένεται να ληφθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα. Το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνης, επικεφαλής του Αρείου Πάγου, να διεξαχθεί έρευνα για ύποπτη συμπεριφορά βουλευτών που φαίνεται ότι αποσκοπούσαν στο να εξαπατήσουν τους εκλογείς προκειμένου να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, αναμένεται να εξεταστεί περαιτέρω στη Βουλή.

Η Βουλή με 288 βουλευτές – Σπαρτιάτες θα χάσουν την χρηματοδότηση ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ και επίσης τις 12 έδρες τους

Συνεπώς, θα παρατηρήσουμε την αποχώρηση των 12 βουλευτών… και τη Βουλή με τους 288 βουλευτές… χωρίς να γίνει αναδιανομή των εδρών σε άλλα κόμματα… ή ενδεχομένως τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στις περιοχές όπου εκλέγονται οι 12 βουλευτές.

Η ελληνική Βουλή, η οποία αριθμεί 300 βουλευτές… 300 έδρες… φαίνεται ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024 θα μειωθεί στις 288 έδρες…

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, όταν κλήθηκε από τη δικαιοσύνη – από έναν εισαγγελέα που θεωρείται πως εκπροσωπεί την κυβέρνηση – για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες… άρχισε να εκφράζει διαφορετικές απόψεις.

Συγκεκριμένα, αποκάλεσε έναν επαγγελματία δικηγόρο ως Κορλεόνε, χρησιμοποιώντας παράλογα επιχειρήματα.

Επειδή, ο κόσμος δεν έχει γνώση για τον Βασίλη Στίγκα μετά τις ανοησίες περί “Greek mafia”… που εκφώνησε εντός των Σπαρτιατών… κλήθηκε από τη δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής Βορίδης, ο οποίος έχει εμμονή με τον Ηλία Κασιδιάρη, καθώς τον είχε αποδοκιμάσει λόγω της συνεύρεσης του με ορισμένες κυρίες σε νυχτερινό μαγαζί (κυρίες, αλλά και κυρίες που άλλαξαν φύλο) και είχαν ξεκινήσει θόρυβο, πίστευε ότι θα μπορούσε να βρει νέα επιχειρήματα για να επικρίνει τον Ηλία Κασιδιάρη…

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατασκεύασε έναν αφηγηματικό κόσμο μέχρι να αντιληφθεί ότι θα χάσει και τους 11 βουλευτές…

Επικαλέστηκε στην εισαγγελέα, που τον κάλεσε, τον Κατσιβαρδά… με το αστείο επιχείρημα ότι είναι νομικός και γνωρίζει πώς να προστατευθεί…

Ακόμη προσπάθησε ο Στίγκας να αποσοβήσει τον Κατσιβαρδά, διότι πίστευε ότι ο Κατσιβαρδάς επιδιώκει να τον αντικαταστήσει, κάτι που δεν ισχύει…

Στη συνέχεια, υιοθέτησε την συμπεριφορά περί ασυνάρτητης λογικής και τελικά αποδείχθηκε ανίκητος… κάποιες πηγές εντός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν πως είναι στόκος, αναφερόμενοι στον Βασίλη Στίγκα.

Ο Στίγκας προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά φαίνεται ότι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά…

Ωστόσο, λόγω της εξέτασης που διεξάγεται – με ανάρμοστη κατηγορία για εξαπάτηση εκλογικού σώματος – οι “Σπαρτιάτες” θα χάσουν τη χρηματοδότησή τους, που ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ή συνολικά 4,8 εκατομμύρια ευρώ σε ένα τετραετές χρονικό διάστημα.

Το BN υποστηρίζει ότι πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση αυτού του κόμματος.

Επιπλέον, το Εκλογοδικείο θα αποφανθεί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2024 εάν υφίσταται θέμα “κρυφού αρχηγού”, κάτι που δεν ισχύει, καθώς ο Κασιδιάρης δεν είναι κρυφός αρχηγός.

Μερικοί βουλευτές προήλθαν από το κόμμα “Έλληνες”, αλλά ο Κασιδιάρης παρείχε μόνο στήριξη.

Εντούτοις, καθώς η κυβέρνηση έχει σχέδιο, φαίνεται ότι ασκεί πίεση στο Εκλογοδικείο που ελέγχει, ώστε να αποκλείσει και τους 12 βουλευτές των “Σπαρτιατών” από τη Βουλή, τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2024.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στηρίζει την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες

Το θέμα θα υποβληθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση, κατά την επόμενη συνεδρίασή της, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα καταργηθεί η ασυλία των 11 βουλευτών.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής έλαβε ομόφωνα την απόφαση υπέρ της κατάργησης της ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες.

Το ζήτημα αυτό θα εξεταστεί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την επόμενη συνεδρίασή της, όπου θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την κατάργηση ή όχι της ασυλίας των 11 βουλευτών.

Επισημαίνεται ότι, στις 26 Οκτωβρίου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, υπέβαλε αίτημα για την κατάργηση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών. Αυτοί οι βουλευτές, μετά από θετική απόφαση του Κοινοβουλίου, θα αντιμετωπίσουν πιθανές ποινικές διώξεις ως ύποπτοι για την εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Η ανώτατη εισαγγελική αρχή ανέφερε ότι το κόμμα Σπαρτιάτες λειτουργεί ως μανδύας του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Αυτό το ζήτημα τον τοποθετεί ως πραγματικό αρχηγό των Σπαρτιατών και πιθανό να διαπράχτηκε αδίκημα που αμφισβητεί την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Scroll to Top