Αύξηση 7,6% στα Διόδια από 1η Ιανουαρίου: Διπλά Έσοδα για τους Παραχωρησιούχους

Αύξηση 7,6% στα Διόδια από 1η Ιανουαρίου: Διπλά Έσοδα για τους Παραχωρησιούχους

Σύμφωνα με αναφορές, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα οδικά έργα μέσω των διοδίων και των παράπλευρων εμπορικών χρήσεων θα λάβουν αποζημιώσεις για τα “διαφυγόντα” του 2023, με τον υπολογισμό να γίνεται με βάση τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους. Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός ήταν 12%, δεν υπήρξαν αυξήσεις κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, αποφεύγοντας έτσι την πιθανή προεκλογική έκρηξη του κόστους μετακίνησης.

Η συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και παραχωρησιούχων περιλαμβάνει τη μεταφορά της αύξησης των διοδίων που δεν εφαρμόστηκε το 2023 σε τριετείς επιπρόσθετες αυξήσεις. Η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί με επιπλέον αυξήσεις το 2024 (6%), το 2025 και το 2026 (2%). Επομένως, το συνολικό ποσοστό αύξησης από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους θα φτάσει το 7,6%.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φαίνεται ότι συμφώνησε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις στις εταιρείες για τα “διαφυγόντα έσοδα” του 2023, προσπαθώντας να αποφύγει τη δημοσιότητα των σχετικών στοιχείων. Οι αποζημιώσεις αναμένεται να καλυφθούν από το υπουργείο, με αιτήματα για αποζημιώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Παρόμοια κινητικότητα αναμένεται και στις αρχές του 2024 για το δεύτερο εξάμηνο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει αυτήν την πληροφορία μακριά από την κοινή γνώμη, υποστηρίζοντας ότι δεν παρέχονται λεπτομέρειες για το ύψος των απαιτούμενων αποζημιώσεων ανά παραχωρησιούχο.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top