Χορήγηση ετήσιας βίζα σε Τούρκους για 7 ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Χορήγηση ετήσιας βίζα σε Τούρκους για 7 ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Η προσεχής συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα επιφέρει τη δυνατότητα σημαντικών εξελίξεων στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Ένα από τα κύρια θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η δυνατότητα χορήγησης ετήσιας βίζας για επτά ελληνικά νησιά, περιλαμβάνοντας έναν ευρύτερο χρονικό πλαίσιο από τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή η πρόταση αποτελεί μέρος μιας ευρωτουρκικής συμφωνίας πρωτοβουλίας της Ελλάδας και ενδέχεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Σημαντικό μέρος της συμφωνίας προβλέπει τη μόνιμη εγκατάσταση Έλληνα αξιωματικού του Λιμενικού στη Σμύρνη και αντίστοιχα ενός Τούρκου αξιωματικού στη Λέσβο. Αυτό το μέτρο έχει στόχο τη βελτιωμένη συνεννόηση και εποπτεία στον έλεγχο των ροών στην περιοχή. Η πρωτοβουλία αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και ανοίγει τον δρόμο για πιο εποικοδομητικές σχέσεις.

Το πλαίσιο της ετήσιας βίζας επτά ελληνικών νησιών για Τούρκους πολίτες περιλαμβάνει τα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο και Καστελλόριζο. Αυτό το μέτρο ανοίγει νέες προοπτικές συνεργασίας και διασυνοριακής επαφής μεταξύ των κοινοτήτων και συμβάλλει στην οικοδόμηση περαιτέρω πολιτιστικών δεσμών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων και στην ενίσχυση της καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Με την σταδιακή επίλυση μικρότερων ζητημάτων, ανοίγεται ο δρόμος για την αντιμετώπιση πιο σύνθετων θεμάτων, όπως το καθεστώς ΑΟΖ του Καστελόριζου, με θετική διάθεση και αμοιβαίο σεβασμό.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top