Η αντιπολίτευση ζητά πρόσβαση στη δικογραφία του ανακριτή Λάρισας στα Τέμπη

Δ. Πλακιάς αναφέρει για τη σφαγή στα Τέμπη: “Δεν πρόκειται για μπάζωμα – Πραγματοποιήθηκε ξεμπάζωμα με φορτηγά που πήραν μπάζα από την περιοχή”

“Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και μετά θα δείτε από την πλευρά των οικογενειών ένα κύμα από αποδεικτικά στοιχεία.”

Ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της Αναστασίας και θείος των δίδυμων πρώτων εξαδέλφων της από την Καλαμπάκα, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στη μαζική σφαγή των Τεμπών, το πρωί της Πέμπτης (21/3), μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και επεσήμανε πως “δεν έγινε καθόλου καθάρισμα στην περιοχή του δυστυχήματος, αλλά αντιθέτως, για την ακρίβεια, παρατηρήθηκε εξαφάνιση στοιχείων. Ξημερώματα, φορτηγά ολόκληρα απομακρύνθηκαν υλικό από την περιοχή και το απέθεσαν σε συγκεκριμένο σημείο.”

Αναφερόμενος στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε, ο πατέρας και θείος των θυμάτων δήλωσε: “Αυτό έγινε την ίδια ημέρα, την Τρίτη ή Τετάρτη μετά την Καθαρά Δευτέρα του 2023, όταν ο Πρωθυπουργός μας επισκέφθηκε και μας προσέφερε τη συμπαράστασή του στο νοσοκομείο, όπου αντιμετωπίζαμε την κρίσιμη κατάσταση των παιδιών μας. Ακριβώς ένα χρόνο αργότερα, επέδειξε απαράδεκτη απροθυμία παρουσίας στη Βουλή, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές που απουσίαζαν από την αίθουσα. Θα έπρεπε να ήταν παρόντες όλοι οι 300 βουλευτές.”

“Είδαμε χθες τον κ. Βορίδη, γιατί δεν μπορώ να τον αναφέρω κύριο. Αν επιθυμούσε να ασκήσει την επαγγελματική του δράση ως δικηγόρος, θα έπρεπε να παρακολουθεί τις διαδικασίες στη Νομική Σχολή. Γιατί, λοιπόν, επέλεξε να βρίσκεται στη Βουλή;”, συνέχισε ο κ. Πλακιάς. Στη συνέχεια, ανέφερε στον Γιώργο Λιάγκα πως θα κάνει μια σημαντική αποκάλυψη για πρώτη φορά στην εκπομπή «Το Πρωινό», λέγοντας: “Δεν πραγματοποιήθηκε καθόλου καθαρισμός στην περιοχή του δυστυχήματος, αλλά αντίθετα, γίνεται αποκάλυψη. Ξημερώματα, φορτηγά ολόκληρα μετέφεραν υλικό από την περιοχή και το εγκατέλειπαν σε άλλη περιοχή. “Έχουμε πραγματοποιήσει έρευνα και διαθέτουμε στοιχεία γι’ αυτό”, δήλωσε.

Ο κ. Πλακιάς συνέχισε λέγοντας: “Ο κ. Πλεύρης έκλεισε την έρευνα για τους επιζώντες και το λέω αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια. Ρωτήθηκε όταν ανέσυραν ένα κορίτσι και δήλωσε με σιγουριά: ‘Τέλος η έρευνα για τους επιζώντες, δεν υπάρχει πλέον ελπίδα να βρεθεί άλλος ζωντανός. Τι λένε αυτοί για 3 ή 5 ημέρες μετά;'”

“Η Δικαιοσύνη εργάζεται εξαιρετικά σκληρά. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και μετά θα δείτε από την πλευρά των οικογενειών ένα κύμα από αποδεικτικά στοιχεία”, κατέληξε ο Δημήτρης Πλακιάς.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top