Διαδηλώσεις για το έγκλημα των Τεμπών: Απαίτηση για τιμωρία των υπευθύνων, ανεξαρτήτως θέσης

Διαδηλώσεις για το έγκλημα των Τεμπών: Απαίτηση για τιμωρία των υπευθύνων, ανεξαρτήτως θέσης

Συγγενείς των 57 θυμάτων του τραγικού συμβάντος στα Τέμπη πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το έγκλημα. Σε ένα κλίμα θρήνου, οι συγγενείς των θυμάτων τοποθέτησαν λευκά τριαντάφυλλα δίπλα στις φωτογραφίες των αγαπημένων τους και απαιτούν πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη και την ανάληψη ευθυνών από τους εμπλεκόμενους, όπου και αν βρίσκονται.

Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών επεσήμανε ότι η χαμηλή ανταπόκριση της δικαιοσύνης και η έλλειψη κατηγορητηρίου αποτελούν συγκάλυψη, εκφράζοντας την ανάγκη για αποκάλυψη της αλήθειας. Οι φοιτητές ενώνονται στη διαμαρτυρία, απαιτώντας επίσης πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών, διακηρύσσοντας παράλληλα τη δέσμευσή τους για δράση.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, αναδεικνύεται η επιθυμία των συγγενών να μην αφήσουν το τραγικό συμβάν να παραμείνει στη λήθη, ενώ τονίζεται η ανάγκη για αποδοχή δικαιοσύνης για τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε ανακοίνωση ο σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών ανέφερε:

«Ο σύλλογος καλεί την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία Συντάγματος εμπρός από το κοινοβούλιο, τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την απαξίωση που υφίσταται, εδώ και εννέα μήνες, το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας των Τεμπών, από όλους τους φορείς. Στο τόσο αυταπόδειχτο έγκλημα, στο τόσο ομολογημένο έγκλημα, η απαξίωση του συμβάντος που συγκλόνισε την Ελλάδα και των ποινικών ευθυνών που παραμένουν ακόμα χαμηλά και σε κατηγορητήριο και σε πρόσωπα, σημαίνει ένα πράγμα: ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ.

Περιμένουμε από όλα τα κόμματα της Βουλής, να αποδώσουν τις πραγματικές ποινικές ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο. Οι υπηρέτες του λαού στο κοινοβούλιο να πράξουν το αυτονόητο, μην αφήνοντας αλλά συμφέροντα να τους επηρεάσουν και μην αφήνοντας την ατιμωρησία να νικήσει έναντι του δικαίου και της αλήθειας. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top