Δήμος Αθηναίων: Όταν το 2020 ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ενεργός δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών κατέθετε μήνυση κατά του τότε Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Δήμος Αθηναίων: Όταν το 2020 ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ενεργός δημοτικός Σύμβουλος Αθηνών κατέθετε μήνυση κατά του τότε Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

Συγκεκριμένα στις 30 Ιουνίου, για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, που αφορούσε στις περιβόητες ζαρντινιέρες των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το βάψιμο της οδού Πανεπιστημίου με χρώματα που ξέφτισαν, τους φοίνικες, αλλά και τις ψευδοπιπεριές που ζημίωσαν τα ταμεία του Δήμου με ιλιγγιώδη ποσά, κλήθηκε τότε (ο Κασιδιάρης) να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει την 1η Οκτωβρίου του 2020, ώστε να εξεταστούν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της απάτης και της απιστίας εις βάρος του Δήμου Αθηναίων. Αξίζει να σημειωθεί πως, από την ημέρα που κατετέθη η μήνυση προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του τότε Δημάρχου Μπακογιάννη, με τον ίδιο να ομολογεί εν καιρώ, την αποτυχία του «μεγαλόπνοου» έργου, το οποίο έλεγε πως θα ξηλωθεί άμεσα, καθώς επρόκειτο για… προσομοίωση κι ας μας κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ!

Βεβαίως, η υπόθεση έμεινε …στο «συρτάρι» του Εισαγγελέως -δεν κουνήθηκε φύλλο- και ο Ηλίας Κασιδιάρης λίγες μέρες μετά (7 Οκτώβρη 2020) περνούσε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού. Έτσι, το θέμα αποσιωπήθηκε και καλύφθηκε πολύ καλά, από το σαθρό σύστημα τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και της Ελληνικής δικαιοσύνης!

Μόλις εχθές, λοιπόν, ο Νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, έκανε μια αποκάλυψη στον λογαριασμό του στο X (Twitter) μέσω της οποίας φανερώνει και καταγγέλλει την Κυβέρνηση για πραξικοπηματική αφαίρεση του ελέγχου της εταιρίας του δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» με σκοπό «να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της».

Αυτό που εννοεί ο νέος δήμαρχος είναι ότι δεν θέλει η κυβέρνηση να ελεγχθεί ο Κ.Μπακογιάννης για τα οικονομικά πεπραγμένα της δημαρχίας του κατά την διάρκεια της υλοποίησης του περιβόητου «Μεγάλου Περιπάτου» (που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί).

Πρόκειται για την εταιρία του δήμου που είναι η κατεξοχήν υπεύθυνη όχι μόνο για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Πανεπιστημίου και την Βασιλίσσης Όλγας αλλά και για πολλά άλλα έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή.
«Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020).
Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή», αναφέρει ο Χάρης Δούκας.
«Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω την σκανδαλώδη αυτή τροπολογία», αναφέρει ακόμα.

GBtJz6mWEAAos e
GBtJz6fWIAAc3 F
Scroll to Top