Δύσκολα τα πράγματα για την Νέα Δημοκρατία ενόψει Ευρωεκλογών 2024- μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το ν/σ για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, την έννομη τάξη και την ακρίβεια

Δύσκολα τα πράγματα για την Νέα Δημοκρατία ενόψει Ευρωεκλογών 2024- μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών για το ν/σ για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, την έννομη τάξη και την ακρίβεια

Oι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν την εσωτερική ασφάλεια και την κατάρρευση της έννομης τάξης μαζί με την ακρίβεια ως τα σημαντικότερα ζητήματα για τον Έλληνα πολίτη και γι’αυτό τον λόγο ο Κ.Μητσοτάκης άλλαξε όλη την ηγεσία της Κατεχάκη, επαναφέροντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

Θα πει κάποιος πως στην προηγούμενη θητεία τους δεν έκανε και σπουδαία πράγματα. Πολύ σωστά, αλλά η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη κατά την θητεία των διαδόχων του, έτσι ο Κ.Μητσοτάκης προτίμησε κάποιον που έχει μακροχρόνιο «know how» σε αυτόν τον τομέα.
Το πρόβλημα με την εσωτερική ασφάλεια όμως είναι πως πλέον έχει χαθεί παντού.
Όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα προάστια, όπως και στην Θεσσαλονίκη και στις πόλεις της επαρχίας.
Πλέον έχουμε εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους δρόμους. Οποιοδήποτε μέρος δεν μπορεί να θεωρηθεί πια ασφαλές.
Υπάρχουν βαριά παραβατικά περιστατικά σχεδόν παντού, σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως ταξικού και εισοδηματικού υπόβαθρου (ο μαθητής που βασάνισε τον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή μαζί με συνεργούς του, πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο).
Με λίγα λόγια η ελληνική κοινωνία μοιάζει να βρίσκεται σε παροξυσμό.
Όπως δύσκολα θα αλλάξει κάτι και στα θέματα της ακρίβειας.
Έρευνες που θα αναδειχθούν και το επόμενο διάστημα δείχνουν ότι η ελληνική οικογένεια πληρώνει το βρεφικό γάλα 200% παραπάνω από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ενώ στα περισσότερα προϊόντα η Ελλάδα είναι πιο ακριβή από άλλες ευρωπαϊκές χώρες!
Η ακρίβεια αυτή όμως δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την στιγμή που σε αρκετές από αυτές τις χώρες οι μισθοί είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους ελληνικούς. Σα να μην έφταναν τα προβλήματα της χώρας, η κυβέρνηση θέλει επειγόντως να περάσει ν/σ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για την τεκνοθεσία.
Οι μετρήσεις ήταν σκληρές γι’ αυτό το ζήτημα. Η κοινωνία δεν ενοχλείται τόσο με τον γάμο (δεν τον εγκρίνει), όσο από την δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Προσωρινά η κυβέρνηση έκανε πίσω στο νομοσχέδιο για να επανεξεταστούν οι διατάξεις καθώς οι μετρήσεις την ανησύχησαν πάρα πολύ.
Θεωρείται πάντως σίγουρη η αποδοχή της τεκνοθεσίας μέσω των άλλων ευρωπαϊκών χωρών τις οποίες θα κάνει δεκτές η ελληνική Πολιτεία.
Επίσης, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση το νέο Ποινικό Κώδικα όπου όλες οι ποινές θα γίνονται πιο αυστηρές και πλέον οι ποινές ακόμα και για σοβαρά πλημμελήματα θα εκτίονται.
Είναι ένα νομοσχέδιο που θέλει να φέρει ηρεμία στους πολίτες που θεωρούν ότι η Πολιτεία είναι ελαστική απέναντι στο έγκλημα.
Εξάλλου εγκληματικότητα και Ποινικός Κώδικας συνδέονται. Εάν κάποιος ληστεύει την γειτονιά και είναι έξω από τη φυλακή δεν έχει κανέναν λόγο να σταματήσει να το κάνει αφού δεν τιμωρείται παρά μόνο του επιβάλλονται διακοσμητικές ποινές.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Κατεχάκη θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει την μετάθεση αστυνομικών προς την επαρχία και έτσι θα ενισχύσει τα μεγάλα αστικά κέντρα που το έχουν ανάγκη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top