Ε. Τσαγκλή κατά Γ.Φλωρίδη: "Φλώροι" οι πολιτικοί που κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους

Ε. Τσαγκλή κατά Γ.Φλωρίδη: “Φλώροι” οι πολιτικοί που κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους

«Είναι εξευτελιστικό να παρακολουθούμε τη διαδικασία για τα Τέμπη στη Βουλή – Θα έλεγα ότι η στάση τους είναι απαράδεκτη».

Η Ευδοκία Τσαγκλή, η οποία επέζησε από τη μαζική σφαγή στα Τέμπη, το πρωί της Πέμπτης (28/3) μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στη φράση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που είπε: «Όσοι μιλούν για μπάζωμα του χώρου, είναι για τα μπάζα». Αυτή σχολίασε πως «όσοι πολιτικοί κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους είναι “φλώροι”, θα έλεγα αντίστοιχα».

Όσον αφορά την ομιλία του Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλή, επεσήμανε:

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο. Απορώ αφού είναι τόσο καλός, γιατί δεν είναι ακόμη υπουργός; Είναι εξευτελιστικό να βλέπεις την διαδικασία για τα Τέμπη στην Βουλή. Θα έλεγα ότι είναι ξεδιάντροπή η στάση τους», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για στοιχεία και ευθύνες του Κ.Καραμανλή δήλωσε: «Εμείς έχουμε στοιχεία και για ποινικές ευθύνες του κ. Καραμανλή. Λέει ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία. Τότε, ας έκαναν μια Προανακριτική Επιτροπή», και πρόσθεσε «γνώμη από την Ευρωπαία Εισαγγελέα που την έβαλαν στο συρτάρι».

Σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες από τα κόμματα και το κατά πόσο ωφελούνται η Ευδοκία Τσαγκλή δήλωσε: «Προφανώς ο καθένας έχει τα οφέλη του».

Για το περιβόητο μπάζωμα η τραυματίας από το τρένο σημείωσε: «Υπάρχουν κωδικοί που έχουν σπάσει και τα πρωτόκολλα… είναι ένα πολύ δολοπλόκο και κακό θρίλερ… αρχίζουν και επεμβαίνουν οι γερανοί στον χώρο, έχουμε τα πρώτα ντοκουμέντα λίγες ώρες μετά.

Δεν έχει γίνει και κατάσχεση, δεν έχουμε τα πρωτότυπα αρχεία, τα έβαλαν σε στικάκι τα ηχητικά. Οι διασώσεις σταμάτησαν την 1η Μαρτίου το μεσημέρι και 2 Μαρτίου είπαν ότι δεν έχουμε άλλες διασώσεις για επιζώντες. Υπάρχουν στοιχεία από ξένα δίκτυα ενημέρωσης ότι οι γερανοί δούλευαν σε άλλον χώρο από εκείνον της σύγκρουσης, από εκεί όπου έγινε το μπάζωμα, υπάρχει ένας κρατήρας δίπλα…».

«Πως φυλάς τα πειστήρια στον χώρο του ΟΣΕ που είναι υπόλογος στην έρευνα για το συμβάν; Βρήκαμε εύφλεκτα υλικά και ανθρώπινα μέλη μετά από τόσο καιρό, υπήρχε ξυλόλιο και έχουμε ακόμη μια αγνοούμενη… Υπήρχαν κοντέινερ που μετέφεραν ξυλόλιο, είναι διαφορετικά από τα βαγόνια, είναι γαλβανιζέ και μεταφέρονταν ανάμεσα στα βαγόνια», πρόσθεσε.

«Είναι επώδυνο γιατί έχουμε στοιχεία, δεν είναι κάτι που λέμε στον αέρα. Είπε ο Πρωθυπουργός ότι αισθάνεται οργή και ντροπή. Όταν έχουν ειπωθεί τόσα ψέματα, μπορεί κάποιος να παραδεχθεί ότι έχει κάνει λάθη;

Θα γραπωθούν σε αυτά τα ψέματα. Έχω κάνει αγώνα γιατί υπάρχουν στοιχεία. Θα πέσουν όπως ένα κάστρο από άμμο όσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

«Δεν είχα ποτέ κανένα κομματικό παρελθόν ούτε κομματικό “παρών”. Είμαι Ελληνίδα πολίτης και είμαι ενεργή πολίτης, ότι λέω το λέω μετά από έρευνα. Δεν θα κυνηγήσω τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι οι δολοφόνοι μου, που είναι δολοφόνοι κατά συρροή; Θα το πάω μέχρι τέλους».

Τέλος ρωτήθηκε για το αν έχει επισκεφθεί τον τόπο της μαζικής σφαγής στα Τέμπη και απάντησε: «Εγώ έχω πάει πολλές φορές. Συγγενείς θυμάτων λένε ότι δεν μπορούν να πάνε πριν αποδοθούν ευθύνες, το καταλαβαίνω. Είναι πολύ επώδυνο και ξυπνάει πολλές αναμνήσεις. Θα πονέσει όποιος πάει στο σημείο είτε ήταν είτε δεν ήταν στο τρένο».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top