Έφτασε στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν!

Έφτασε στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν!

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 10:10 το πρωί της Πέμπτης το αεροπλάνο που μετέφερε τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Από το αεροδρόμιο η πομπή θα μπει στην Αττική οδό, από εκεί στη λεωφόρο Μεσογείων και μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας θα φτάσει στην Ηρώδου Αττικού και το προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα πραγματοποιήσει μια ολιγόλεπτη συνάντηση με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Τουρκίας. Τον τούρκο πρόεδρο συνοδεύουν επτά υπουργoί του καθώς και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:15, ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών βρίσκονται και ορισμένες συμφωνίες στον τομέα του μεταναστευτικού και της κλιματικής αλλαγής.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.
Όλες οι συναντήσεις των υπουργών θα διεκπεραιωθούν ως εξής:
1.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στις 11:30 με τον ομόλογό του της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.
2.Στις 12:00 θα συναντηθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ.
3.Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ.
4.Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια.
5.Η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.
6.Και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top