Έγκλημα στα Τέμπη: Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για το ξυλόλιο και το τολουόλιο στην εμπορική αμαξοστοιχία

Έγκλημα στα Τέμπη: Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνη για το ξυλόλιο και το τολουόλιο στην εμπορική αμαξοστοιχία

Παραμένουν ακόμα αγνοούμενα 3 βαγόνια.

Σήμερα συμπληρώνεται η μαύρη επέτειος του εγκλήματος στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Πέραν των φανερών ευθυνών ενός ανίκανου κράτους, το έγκλημα στα Τέμπη παραμένει ανεξιχνίαστο. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική, προκαλώντας πολλαπλές εκρήξεις και την αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

Ο χώρος όπου διαπράχθηκε το έγκλημα των Τεμπών έχει αλλοιωθεί και μολυνθεί από εγκληματικές αβλεψίες και παραλείψεις, κοστίζοντας τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Αυτά είναι τα συμπεράσματα του ειδικού πραγματογνώμονα θεμάτων πυρκαγιών, Βασίλειου Κοκοτσάκη, ως Τεχνικού Συμβούλου του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Δυστυχήματος Τεμπών. Το τελικό πόρισμα παραδόθηκε στις Ανακριτικές Αρχές της Λάρισας για να ενσωματωθεί στη δικογραφία.

Παράλληλα, αναφέρει ότι παραμένουν αγνοούμενα 3 βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας, καθιστώντας αδύνατη την πλήρη έρευνα για το φορτίο τους.

Πρόσφατα, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, επιβεβαίωσε τα ευρήματα του Γενικού Χημείου του Κράτους για τις ουσίες που εντοπίστηκαν στα αντικείμενα και τα ρούχα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία. Ανέφερε την ύπαρξη ξυλολίου, τολουολίου, προπανίου και βουτανίου.

Η παρουσία του ξυλολίου και του τολουολίου σε σημείο ατυχήματος είναι απαράδεκτη, καθώς η πρώτη χρησιμοποιείται για τη νόθευση καυσίμων και η δεύτερη ως ενισχυτικό βενζίνης. Πιθανόν, το προπάνιο και το βουτάνιο να προήλθαν από φιάλες κουζίνας της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Στα Τρίκαλα, πολίτες απαίτησαν δικαίωση για τα θύματα και αποκάλυψη των ευθυνών. Συγκινητική ήταν η στήριξη προς τα θύματα από τους κατοίκους, με πολλούς να συμμετέχουν σε πορεία από την κεντρική γέφυρα μέχρι το Δημαρχείο, όπου αναγνώστηκαν τα ονόματα των νεκρών.

Έξω από το κτίριο του ΟΣΕ στη Λαμία, φοιτητές και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί συγκεντρώθηκαν σε μια διαμαρτυρία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με το lamianow, οι παρευρισκόμενοι διαμόρφωσαν με κεράκια τη λέξη “Τέμπη” και γράφοντας με κόκκινο σπρέι “…28.2.2023 – 28.2.24, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ”, εξέφρασαν την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων της φοβερής αυτής νύχτας.

Σήμερα το πρωί, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι και πολίτες της Λαμίας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Πάρκου στις 11:30 π.μ, ενώ μισή ώρα αργότερα προγραμματίζεται διαμαρτυρία και στην Αταλάντη.

Στη Λάρισα, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του ΟΣΕ, μια ημέρα πριν την επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Όπως αναφέρει το larissanet, το πανό της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Λάρισας έφερε το μήνυμα “Δε θα φύγει ο θυμός – Δε σβήνει η οργή. Είτε με τα κέρδη τους ή με τη ζωή. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ”.

Ενώ όλοι θα έπρεπε να θυμούνται το παρελθόν, κάποιοι επέλεξαν σήμερα να πραγματοποιηθεί η πανελλαδική απεργία, για να υπενθυμίσουν ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτό που συνέβη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top