Εκρηκτική Αποκάλυψη από ΝΥΤ: Το Ισραήλ γνώριζε για την Επίθεση της Χαμάς εδώ και Έναν Χρόνο

Εκρηκτική Αποκάλυψη από ΝΥΤ: Το Ισραήλ γνώριζε για την Επίθεση της Χαμάς εδώ και Έναν Χρόνο

Αξιωματούχοι του Ισραήλ διέθεταν λεπτομερή στοιχεία για ένα σχέδιο της Χαμάς να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ, πληροφορίες που καταγράφονταν σε έγγραφα τα οποία διαρρέονται χθες σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times. Τα έγγραφα αυτά, με την κωδική ονομασία “Jericho Wall” (“Τείχος της Ιεριχούς”), περιείχαν λεπτομέρειες για μια πιθανή επίθεση της Χαμάς και βρίσκονταν στη διάθεση των ισραηλινών αξιωματούχων για περίπου έναν χρόνο πριν από την πραγματοποίησή της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αναφερόταν σε ομοβροντίες ρουκετών, drones και ειδικές δυνάμεις που θα δρούσαν συγκεκριμένα κατά των μέτρων ασφαλείας του Ισραήλ. Η επίθεση αυτή, παρόλο που περιείχε συγκεκριμένα σχέδια, δεν θεωρούνταν ρεαλιστική από τους ισραηλινούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τον New York Times.

Παρά τις λεπτομέρειες του σχεδίου, δεν ήταν σαφές αν η ηγεσία του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε ενημερωθεί για αυτό πριν από την υλοποίηση της επίθεσης. Το Ισραήλ έχει διαψεύσει την πληροφορία ότι γνώριζε εκ των προτέρων για το εν λόγω σχέδιο.

Οι αξιωματούχοι και ηγέτες του Ισραήλ αμφισβητούν την ρεαλιστικότητα του σεναρίου και εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον τελικά η Χαμάς θα είχε εγκρίνει πλήρως την επίθεση.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top