ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ιράν εκτελεί πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικών θέσεων στο ιρακινό Κουρδιστάν (Βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ιράν εκτελεί πυραυλική επίθεση εναντίον αμερικανικών θέσεων στο ιρακινό Κουρδιστάν (Βίντεο)

Επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου και της στρατιωτικής βάσης Harir, έδρας της Μοσσάντ!

Βαλλιστικοί πύραυλοι και drones εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Ιράν, κατευθυνόμενοι εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην πόλη Αρμπίλ στο Κουρδιστάν του βορείου Ιράκ, καθώς και άλλων στόχων στην περιοχή. Η επίθεση περιλάμβανε βαλλιστικούς πυραύλους και drones που επιτέθηκαν τόσο στο αμερικανικό προξενείο όσο και στη στρατιωτική βάση Harir, που οι Ιρανοί χαρακτηρίζουν ως κέντρο της Μοσσάντ. Ο στόχος της επίθεσης ήταν, σύμφωνα με το Ιράν, “αντι-ιρανικές ομάδες και οργανώσεις,” καθώς και κτίρια συλλογής πληροφοριών. Η επίθεση από ιρανικό έδαφος αποδίδει σημαντικό βάρος στο περιστατικό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Ιρανοί επιτίθενται μαζικά σε αμερικανικούς στόχους στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν, και η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τους πρόσφατους βομβαρδισμούς στην Υεμένη.

Βόρειο Ιράκ: Καταρρίφθηκαν τρία εποπτικά drones πάνω από αμερικανική στρατιωτική βάση

Δεν είναι γνωστό αν υπήρξαν θύματα ή ζημιές σε υποδομές λόγω της επίθεσης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (16/1), ότι καταρρίφθηκαν τρία οπλισμένα drones πάνω από το αεροδρόμιο της Αρμπίλ στο βόρειο Ιράκ, το οποίο χρησιμοποιείται από αμερικανικές και διεθνείς δυνάμεις. Η ανακοίνωση δεν καταγράφει εάν υπήρξαν απώλειες ή ζημιές σε υποδομές λόγω της επίθεσης. Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ανησυχία για την ασφάλεια της περιοχής και την εντατικοποίηση των επιθέσεων με drones σε στρατηγικούς στόχους.

Ιράν: «Η εθνική μας ασφάλεια βρισκόταν υπό απειλή» λέει για την επίθεση στο βόρειο Ιράκ

«Θα εφαρμόσουμε μέτρα για την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας» απαντά το Ιράκ.

Οι πύραυλοι που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία είχαν ως στόχο την εξάλειψη στοιχείων που απειλούν το Ιράν, καταλήγοντας σε τουλάχιστον τέσσερις θανάτους, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν. Η Τεχεράνη δήλωσε ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών, χρησιμοποιώντας το δικαίωμά της να αντιδράσει ενάντια σε απειλές προς την εθνική της ασφάλεια. Από την πλευρά του, ο Ιράκ καταδίκασε την επίθεση, αναφέροντας ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα και ότι πρόκειται να αναληφθεί δράση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επίσης, η Γαλλία καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως καταφανή και ανησυχητική παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ, και προέτρεψε για την άμεση τερματισμό των εχθροπραξιών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top