Άρχισε: Μεταφορά Στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πόλη Τσερκάζι κοντά στο Κίεβο

Εκτάκτως: Η Ρωσία Δηλώνει «Κήρυξη Πολέμου» Εναντίον των Δυτικών Δυνάμεων στην Ουκρανία

Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία οδήγησε στη μετατροπή από τη Μόσχα της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” για την προστασία των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, σε “κήρυξη πολέμου” κατά των δυτικών χωρών που εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση.

Πρόσφατα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

“Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από τη στιγμή που σχηματίσθηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Argoumenty I Fakty.

Η Μόσχα πρέπει “να απελευθερώσει πλήρως” τις “νέες περιοχές” για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, και της νότιας Ουκρανίας Ζαπορίζια και Χερσώνα, τις οποίες μερικώς κατέλαβε, κηρύσσοντας στη συνέχεια την ενσωμάτωσή τους.

Αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο με τη Ρωσία και όχι πλέον μονομερώς κατόπιν των δηλώσεων που είχε κάνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Αυτό, βέβαια, ισχύει για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, με έμφαση στις τρεις χώρες που ήδη έχουν αναπτύξει στρατεύματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας, δηλαδή τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

Η φράση “βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου” του Πεσκόφ σημαίνει ότι είναι ενδεχόμενη ακόμα και η χρήση πυρηνικών όπλων από την πλευρά της Ρωσίας.

Κάτι τέτοιο, που μέχρι στιγμής δεν μπορούσε τυπικά να συμβεί, δεδομένου ότι πρέπει να προηγηθεί ανακοίνωση κήρυξης πολέμου για να γίνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Όπως αναφέρθηκε, έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Οι ρώσοι προχώρησαν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά των δυνάμεων αυτών σε πολλές ουκρανικές πόλεις. Αυτό προκάλεσε ανησυχία και αντίδραση από τις δυτικές χώρες, καθώς η κλιμάκωση της έντασης απειλεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης.

Η κατάσταση στην Ουκρανία έχει γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη, με τις πολεμικές ενέργειες και τις απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων να αναστατώνουν τη διεθνή κοινότητα. Οι προσπάθειες διπλωματικής επίλυσης της κρίσης είναι επιτακτικές, αλλά η προοπτική μιας ειρηνικής λύσης φαίνεται αμφίβολη σε αυτό το στάδιο.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία παρακολουθούνται με μεγάλο ενδιαφέρον και ανησυχία από τη διεθνή κοινότητα, καθώς η εξάπλωση του πολέμου και η πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων αποτελούν σοβαρές απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Άρχισε: Μεταφορά Στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Πόλη Τσερκάζι κοντά στο Κίεβο

Έχει ως αποστολή την προστασία της ουκρανικής πρωτεύουσας ή θα κινηθεί νότια προς την Οδησσό;

Μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από Δυτικούς στρατιωτικούς έφτασε στην ουκρανική πόλη Τσερκάζι, νότια του Κιέβου!

Η δύναμη αυτή μεταφέρθηκε αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς.

Σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες, εγκαθίστανται σε ισόγεια σχολείων και νηπιαγωγείων.

Πρόκειται για γερμανικά, γαλλικά και πολωνικά στρατεύματα της γερμανοπολωνικής δύναμης ταχείας επέμβασης 5.000 ανδρών και για ένα γαλλικό τάγμα περίπου 700 ανδρών οι οποίοι θεωρούνται προπομποί μίας μεγαλύτερης δύναμης του ΝΑΤΟ που θα εμπλακεί στον πόλεμο της Ουκρανίας προσπαθώντας να αναχαιτίσει την ρωσική προέλαση.

Γύρω από το Τσερκάζι έχουν τοποθετηθεί α/α συστήματα Patriot PAC 2 και NASAMS σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί αντιαεροπορικός «θόλος» για την προστασία τους από αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές των Ρώσων.

Η ουσία είναι ότι το ΝΑΤΟ, όσο διεξάγονται συζητήσεις για το αν θα πάει ή όχι στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη εκεί και τουλάχιστον στην αρχή αναπτύσσεται σε μία πόλη αρκετά μεγάλο βάθος εντός της ουκρανικής ενδοχώρας με προφανή σκοπό να υπερασπιστεί το Κίεβο.

Το Τσερκάζι βρίσκεται νοτίως του Κιέβου και βόρεια της Οδησσού.

Δεν διευκρινίζεται πόσοι ακριβώς είναι οι ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί ωστόσο φαίνεται ότι είναι το αρχικό εκστρατευτικό σώμα.

Μένει να φανεί ποιες είναι οι προθέσεις τους, εάν θα παραμείνουν στην πόλη Τσερκάζι, ή αν θα μετακινηθούν νοτιότερα στην Οδησσό, γιατί όλα δείχνουν πως οι Ρώσοι ετοιμάζονται για την πόλη της Μαύρης Θάλασσας πολύ νωρίτερα από ότι εκτιμούσαν στην Δύση.

Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η δημιουργία αντάρτικου κινήματος από ρωσόφωνους κατοίκους της πόλης.

Ένα κίνημα το οποίο αποδείχτηκε επιτυχές στα εντελώς πληγωμένα της Ουκρανίας, αφού κατέστρεψε στρατηγικές εγκαταστάσεις και υποδομές.

Το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει να αποκαλύπτει την παρουσία του και ο πλανήτης πλησιάζει όλο και περισσότερο στο ενδεχόμενο ενός Γ’ ΠΠ.

Είναι η πρώτη μείζονα και επίσημη ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στο ουκρανικό έδαφος και αποτελεί την πρώτη απευθείας αντιπαράθεση δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τα ρωσικά στρατεύματα στην Ιστορία.

Τώρα, ενώ οι κοινοπολιτείες και οι διεθνείς οργανισμοί αποσύρονται από την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ επιδεικνύει τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Κιέβου με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων σε κρίσιμες περιοχές.

Όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν προσεκτικά τις εξελίξεις, καθώς η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, με τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις των τελευταίων δεκαετιών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top