Ελεύθεροι υπό όρους για τους δύο ανήλικους κατηγορούμενους για παιδική πορνογραφία στο Ηράκλειο

Ελεύθεροι υπό όρους για τους δύο ανήλικους κατηγορούμενους για παιδική πορνογραφία στο Ηράκλειο

Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον

Σε μια περίπλοκη υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, δύο 13χρονα παιδιά συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τη χρήση και παραποίηση φωτογραφιών συνομηλίκων συμμαθητριών, τις οποίες διαμόρφωσαν σε άσεμνη μορφή και διαμοίρασαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Μετά την σύλληψη, τα παιδιά απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους, με την υποχρέωση να παρακολουθήσουν ειδικό συμβουλευτικό πρόγραμμα προς όφελος της συμπεριφοράς τους στο μέλλον. Η δικαιοσύνη ενήργησε με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Εκπρόσωποι της υπεράσπισης του 13χρονου υποστηρίζουν ότι η 13χρονη συνομήλικη τον υποβάλλει σε bullying εδώ και 2 χρόνια και τον κακομεταχειρίζεται. Αναφέρουν επίσης ότι παλαιότερα, πριν από ένα χρόνο, είχε πραγματοποιήσει παρόμοια ενέργεια παραποίησης φωτογραφιών. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, το παιδί απειλήθηκε από τη συνομήλική του να αναρτήσει τις παραποιημένες φωτογραφίες ή να υποστεί βία.

Από την άλλη, ο συνήγορος της 13χρονης απορρίπτει τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του 13χρονου. Η 13χρονη αρνείται όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενη ότι ο 13χρονος παραποίησε τις φωτογραφίες και τις έστειλε. Η υπόθεση αποκτά περισσότερη πολυπλοκότητα καθώς αποκαλύπτονται διαφορετικές εκδοχές από τα δύο μέρη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top