Οι Έλληνες αστυνομικοί αντιμέτωποι με εγκληματικές οργανώσεις: Μια κατάσταση ελέους

Οι Έλληνες αστυνομικοί αντιμέτωποι με εγκληματικές οργανώσεις: Μια τραγική κατάσταση

Η Ελλάδα βιώνει μια ακόμη έκρηξη βίας που αντιμετωπίζεται από τις αρχές. Ένας αστυφύλακας, ηλικίας 31 ετών, χαροπαλεύει μετά από επίθεση από οπαδούς κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ στο γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Οι οπαδοί, περίπου 150 άτομα, επιτίθονται ανεξέλεγκτα στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και φωτοβολίδες.

Ο αστυφύλακας μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, ενώ οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν βίαιες επιθέσεις. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καλεί σε διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και να σταματήσει τη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων για θέματα ασφάλειας σε αθλητικά γεγονότα.

Ο Άρειος Πάγος αναφέρεται στην υπόθεση ως έγκλημα οργανωμένης βίας, καλώντας σε άμεσες ενέργειες κατά των δραστών. Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την οπαδική βία. Η κοινωνία αναρωτιέται αν αυτή η συνάντηση θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα ή αν θα αποδειχθεί αναποτελεσματική όπως προηγούμενες παρόμοιες προσπάθειες.

Scroll to Top