Ελον Μασκ: Οικολόγοι ακτιβιστές θα αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να προωθήσουν την εξαφάνιση της ανθρωπότητας

Ελον Μασκ: Οικολόγοι ακτιβιστές θα αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να προωθήσουν την εξαφάνιση της ανθρωπότητας

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή podcast στις ΗΠΑ, το τηλεοπτικό σόου του γνωστού κωμικού Τζο Ρόγκαν, ο Ελον Μασκ προφήτευσε ότι οι οικολόγοι ακτιβιστές θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα με σκοπό να “σώσουν” τον πλανήτη, εκμεταλλευόμενοι την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Μασκ δήλωσε ότι τα σχόλια του οφείλονται στην ανησυχία του για την υπερβολική πορεία που παίρνει το περιβαλλοντικό κίνημα και σκοπεύει να συμμετάσχει σε μια συνάντηση που διοργανώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Συνεχίζοντας, ο Μασκ υπογράμμισε την πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι σκοπεύει να αναπτύξει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό να προστατεύσει την ανθρωπότητα. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησε την εταιρεία xAI και προσέλαβε πρώην εργαζομένους από εταιρείες όπως η Open AI, η Google, και η Microsoft, καθώς και στελέχη από το Twitter και την Tesla. Υποστηρίζει ότι η εταιρεία του θα κατασκευάσει μια τεχνητή νοημοσύνη που θα εξυπηρετεί το συμφέρον του ανθρώπου, και τη χαρακτηρίζει ως υπέρ του ανθρώπου (pro-human).

Επιπλέον, ο Μασκ είχε συνυπογράψει μια επιστολή μαζί με εκατοντάδες ειδικούς και επαγγελματίες από τον χώρο της τεχνολογίας, ζητώντας την αναστολή για έξι μήνες της ανάπτυξης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, μέχρι να καθοριστεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο με κοινούς κανόνες ασφαλείας για την ανάπτυξη και χρήση αυτής της τεχνολογίας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top