androulakis kaselakis lfe

Στην προσπάθεια να εξετάσουν την πιθανότητα ένωσης των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι Σ. Κασσελάκης και Ν. Ανδρουλάκης διεξάγουν δοκιμαστικές διαδικασίες- Ο Ε. Τσακαλώτος προετοιμάζει την αποχώρησή του από το πολιτικό προσκήνιο

Σημαντικές εξελίξεις συμβαίνουν στον κλάδο της Κεντροαριστεράς, καθώς η απόφαση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Ανδρουλάκη να συνεργαστούν σε κοινές ενέργειες και πρωτοβουλίες σχετικά με κρίσιμα θέματα, όπως οι υποκλοπές και η τραγωδία στα Τέμπη, καθώς και η προαναγγελθείσα αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, προδίδουν την πρόθεση των δύο προέδρων να πραγματοποιήσουν μια κοινή εκδήλωση των κομμάτων τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Επιπλέον, κατά την χθεσινή συνάντηση διάρκειας 75 λεπτών στη Βουλή, μεταξύ των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο συμφώνησαν σε μια “συνεννόηση” για κοινές ενέργειες, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια αποκαλυπτική δήλωση σχετικά με τις προθέσεις τους.

“Κατά την άφιξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο γραφείο του, ο Στέφανος Κασσελάκης υποδέχθηκε τον φίλο του με μια αστεία παρατήρηση: ‘Γεια σου Νίκο, πάλι βρίσκομαι στον καναπέ.’

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Κασσελάκης σχολίασε ξανά τον καναπέ με αυτή τη φορά ακόμα πιο χιουμοριστικό τρόπο, λέγοντας: ‘Ο καναπές σου είναι πολύ πιο άνετος από αυτόν του Μητσοτάκη.’ Και ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε με έξυπνο χιούμορ: ‘Επειδή είναι πράσινος.’

Είναι συνηθισμένο για τους πολιτικούς να χρησιμοποιούν τον λόγο τους και πνευματώδη σχόλια για να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη συνάντηση, και τα δύο γραφεία διανέμουν την ίδια ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Τέτοιου είδους ανταλλαγές αστειότητας είναι σπάνιες στην πολιτική ιστορία της χώρας.”

“Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συζήτηση. Είναι κρίσιμη στιγμή, χαίρομαι που υπάρχουν διαύλοι επικοινωνίας, πεδίο εμπιστοσύνης και συναίνεσης,” είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Στέφανο Κασσελάκη, και εκείνος απάντησε:

“Ο κόσμος ψάχνει λύσεις. Το πιο προοδευτικό είναι να φανεί η αλήθεια όσον αφορά τις υποκλοπές.”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε μάλιστα τη “μπάλα” από τον Στέφανο Κασσελάκη και πρόσθεσε: “Από πέρυσι, όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια, προσπαθήσαμε να το αντιμετωπίσουμε θεσμικά. Θα προσπαθήσουμε να μην καλύπτεται η αλήθεια και οι υπεύθυνοι για το παρακράτος να φέρονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.”

Σε λιγότερο από τρεις ώρες από το τέλος της συνάντησης, ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε για να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την “Ομπρέλα” εφημερίδα “Εποχή.”

“Όταν είχα υποψηφιοτητά για τη θέση του προέδρου, είπα πως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θέλω να αποκαταστήσω την υπερηφάνεια των αριστερών για τις ιδέες, τους αγώνες και τις προτάσεις τους. Δυστυχώς, νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να ανακτηθεί αυτή η υπερηφάνεια μέσα στο κόμμα,” δήλωσε.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι υπάρχει “τοξικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει συναντήσει ποτέ στην αριστερή πολιτική.”

Συνοψίζοντας, τα κυρίαρχα γεγονότα της χθεσινής ημέρας δείχνουν ότι το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για μια δοκιμασία ενοποίησης και για να διεκδικήσουν το κέντρο. Από την άλλη, η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιθυμεί το ίδιο. Επομένως, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει σκοπό να τελειώσει με αυτή την αριστερή πτέρυγα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top