Εορδαία: Αγρότες με τρακτέρ κάνουν μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα – Κινητοποιήσεις για διαμαρτυρία

Εορδαία: Αγρότες με τρακτέρ κάνουν μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα – Κινητοποιήσεις για διαμαρτυρία

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές, με τους αγρότες να εκφράζουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους. Οι αιτήσεις των αγροτών περιλαμβάνουν οικονομική στήριξη και μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ υπάρχει απειλή για παράταξη των τρακτέρ τους σε εθνικές οδούς, δημιουργώντας ανασφάλεια και δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας επέλεξε τον κόμβο του Φιλώτα για να στήσει μπλόκο, εκφράζοντας την αγωνία του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Η κινητοποίηση αναμένεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές, με τη συμμετοχή περισσότερων αγροτών.

Οι αγρότες ζητούν τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων. Τονίζουν πως ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης και αφορά όλη την κοινωνία. Ενώ πραγματοποιούνται επαφές και με άλλους αγροτικούς συλλόγους, υπάρχει η προοπτική σύνδεσης δυνάμεων με πανελλήνια επιτροπή μπλόκων.

Σε άλλες περιοχές, όπως η Βοιωτία, αγρότες προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, περιλαμβάνοντας ακόμα και τον αποκλεισμό του Κάστρου. Οι αγρότες διεκδικούν μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, και επιδότηση με κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη εφοδιασμού.

Οι αγρότες επίσης διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για προϊόντα που πλήττονται από ασθένειες και μύκητες, ενώ αντιτίθενται σε περιορισμούς καλλιεργειών από τη νέα ΚΑΠ.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top