Επιθέσεις των Ρώσων εναντίον Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Τσερκάζι και άλλες Πόλεις - Αεροπορικοί και Πυραυλικοί Βομβαρδισμοί Προκαλούν Χαμό

Επιθέσεις των Ρώσων εναντίον Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Τσερκάζι και άλλες Πόλεις – Αεροπορικοί και Πυραυλικοί Βομβαρδισμοί Προκαλούν Χαμό

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που είχαν αναπτυχθεί στο Τσερκάζι και σε άλλες πόλεις, πραγματοποιώντας ανελέητους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς.

Δεκάδες εκρήξεις καταγράφηκαν στο Κίεβο και στα περίχωρά του, καθώς και σε πόλεις όπως Ζίτομιρ, Βινίτσια, Χμελνίτσκι, Τέρνοπιλ, Ιβάνο-Φράνσκιβ, Τσερκάζι, Κιρόβογκραντ, Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόβσκ.

Αναφέρεται ότι τρία επιπλέον αεροσκάφη MIG-31K απογειώθηκαν πρόσφατα, ενώ υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal έπληξαν προηγουμένως στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πόλεις όπως η Βινίτσια, το Χμελνίτσκι, το Τσερκάζι – όπου αρχικά αναπτύχθηκαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ – αλλά και η Ζαπορίζια και το Χάρκοβο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας υποστηρίζει τόσο τεράστιες ζημιές.

Οι επιθέσεις έγιναν σε σημαντικούς στόχους. Μόνο στο Χάρκοβο, πραγματοποιήθηκαν 20 επιθέσεις.

Το Χάρκοβο έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης, Σινεγκούμποφ, ανακοίνωσε σημαντικές καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές.

Οι Ουκρανοί αποφεύγουν να αποκαλύψουν τη φύση των στόχων που κλήθηκαν και αν υπάρχουν απώλειες, καθώς και εάν μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί.

Οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει εξαρχής ότι οποιαδήποτε δύναμη του ΝΑΤΟ «πατήσει» στην Ουκρανία θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα και πρώτο στόχο για τις ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις.

Η διέλευση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Τσερκάζι συνοδευόταν από την αντίδραση των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, οι οποίες εκτελούσαν επιδρομές προς τους στόχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, η Ουκρανία αντέδρασε στις ρωσικές επιθέσεις προσπαθώντας να επιτεθεί στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, χρησιμοποιώντας drones. Παρά τις προσπάθειες, η επίθεση από την Ουκρανία δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές στη ρωσική πόλη.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά επιφυλακτική, καθώς οι ενέργειες και οι αντιδράσεις των εμπλεκόμενων πλευρών μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση της σύγκρουσης. Οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές πρέπει να επιδείξουν σύνεση και σύνεργασία για την αντιμετώπιση της κρίσης και την εξεύρεση διαρκών λύσεων που θα διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top