Επίθεση ρωσόφωνων ανταρτών στην Οδησσό: Κατέστρεψαν αποθήκη με 50 καινούργια drones

Επίθεση ρωσόφωνων ανταρτών στην Οδησσό: Κατέστρεψαν αποθήκη με 50 καινούργια drones

Η Μόσχα πλέον διαθέτει οργανωμένες ομάδες δολιοφθόρων στα μετόπισθεν των Ουκρανών.

Ρωσόφωνοι αντάρτες της Οδησσού πραγματοποίησαν εντυπωσιακό πλήγμα καταστρέφοντας μεγάλη αποθήκη του ουκρανικού Στρατού με 50 drones, μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών αλλά και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου (EW) των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό πλήγμα μέσα σε ουκρανική πόλη πραγματοποιείται από ρωσόφωνους αντάρτες και όχι από τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις.

Αυτά τα 50 drones τα είχαν παραλάβει οι Ουκρανοί μόλις πριν λίγες ημέρες και ήταν επιχειρησιακά.

Εκπρόσωπος των ρωσόφωνων δυνάμεων της Οδησσού είπε ότι η επίθεση δολιοφθοράς εξαπολύθηκε από μια ομάδα ανταρτών σε χωριό που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης της Οδησσού.

Ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης επιχείρησης, περισσότερα από 50 UAVs, καθώς και ειδικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τυφέκια anti-drone, όπως και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός, καταστράφηκαν.

Το πλήγμα αυτό δείχνει τις δυνατότητες που προσδίδουν στους Ρώσους η ευχέρεια να μπορούν να χρησιμοποιήσουν άτομα με ρωσική εθνική συνείδηση σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Είναι δεδομένο ότι οι επιθέσεις αυτές θα πολλαπλασιαστούν και αποτελούν προάγγελο επιχείρησης κατάληψης της Οδησσού την οποία σχεδιάζουν οι Ρώσοι να πραγματοποιήσουν σύντομα.

Να σημειωθεί ότι οι μικρές πόλεις καθίσταται πολύ πιο εύκολα απροσπέλαστα φρούρια ακριβώς λόγω του μικρού μεγέθους τους.

Δεν ισχύει το ίδιο για το Χάρκοβο και την Οδησσό οι οποίες είναι αχανείς και με μεγάλα ποσοστά ρωσόφωνου πληθυσμού.

Αυτό σημαίνει ότι

οι ουκρανικές μονάδες εντός των πόλεων αυτών θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των ρωσικών επιθέσεων και επιθέσεις από ενδοαστικούς δολιοφθορείς.

Κάτι το οποίο ήδη γίνεται στην περίπτωση της Οδησσού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, καθώς πιστεύεται ότι το μεγάλο πλήγμα κατά Γάλλων και Βρετανών (αναφορές μιλούν για τον θάνατο τουλάχιστον 550 Δυτικών) που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι πριν μερικές ημέρες μέσα στην πόλη συνέβη κατόπιν καταδείξεως του στόχου από ρωσόφωνους.

Οι Ρώσοι έχουν μάθει από τα λάθη τους και πλέον ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για τους Ουκρανούς αλλά και για τους Δυτικούς, ενώ διαθέτουν και κάτι το οποίο δεν είχαν στην αρχή της σύγκρουσης: Είναι αποφασισμένοι.

Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει μια αύξηση της βίας και της πολιτικής αναταραχής στην περιοχή, καθώς οι επιθέσεις δολιοφθόρων εκδηλώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση.

Αυτό επιφέρει ανησυχία τόσο στους κατοίκους της Ουκρανίας όσο και στη διεθνή κοινότητα, καθώς δημιουργείται ένα επικίνδυνο πλαίσιο επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή.

Παράλληλα, οι διεθνείς προσπάθειες για διπλωματική επίλυση της κρίσης φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι επιθέσεις δολιοφθόρων δυσκολεύουν τη διαπραγμάτευση ειρηνικής λύσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επίτευξη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top