Μεγάλη επιτυχία για την Ρωσία η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στου BRICS! Πώς η Ελλάδα επι Αλέξη Τσίπρα το 2015 «έκλεισε την πόρτα στην ιστορία» μια για πάντα

Μεγάλη επιτυχία για την Ρωσία η ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στου BRICS! Πώς η Ελλάδα επι Αλέξη Τσίπρα το 2015 «έκλεισε την πόρτα στην ιστορία» μια για πάντα

Πλέον οι BRICS γίνονται BRICS και αποτελούν την ισχυρότερη ενεργειακή ομάδα κρατών του πλανήτη. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του Β.Πούτιν εμπνευστή των BRICS, πριν από 20 χρόνια.
Ο πρίγκιπας Εξωτερικών της χώρας της Σαουδικής Αραβίας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν δήλωσε ότι η ομάδα των BRICS είναι ένα «ευεργετικό και σημαντικό κανάλι» για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.
Η ομάδα των BRICS, στην οποία συμμετείχαν μέχρι τώρα η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, θα διπλασιάσει τα μέλη της με την ένταξη της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, του Ιράν και της Αιθιοπίας ως νέων μελών.
Να σημειώσουμε ότι τo 2015 η Ρωσία είχε καλέσει την ελληνική κυβέρνηση του Α.Τσίπρα να ενταχθεί στην επενδυτική τράπεζα των BRICS και να εξισορροπήσει την ασφυκτική οικονομική και πολιτική πίεση των δανειστών με λήψη βοήθειας από την Ρωσία, αλλά ο τότε ηγέτης της χώρας, δυστυχώς είχε απορρίψει την πρόταση, ίσως γιατί ένιωθε πολύ «μικρός» για τέτοια παιχνίδια.
Η επίσημη πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα που δημιουργούν οι χώρες BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν.Αφρική), έγινε δημοσίως από τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος/ αντιπρόσωπο της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας Σεργκέι Στόρτσακ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε τότε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αλλά είχε προηγηθεί η πρόταση Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα.

Μάλιστα ο Σ.Στόρτσακ, δήλωνε τότε: «Με τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου ως νομίσματος θα μπορέσουν να αποπληρωθεί μέρος των δανείων και να αγοραστεί ξένο συνάλλαγμα»
Σε ερώτηση αν η συμμετοχή της Ελλάδος στην τράπεζα των BRICS θα της προκαλέσει προβλήματα με την ΕΕ, ο Σ.Στόρτσακ είχε απαντήσει ότι «αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, επειδή πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν αποφασίσει να προσχωρήσουν σε κάποιον άλλον αναπτυξιακό θεσμό. Για παράδειγμα, υπάρχει η πρόταση της κυβέρνησης της Κίνας για την Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank -AIIB), όπου το 25% του κεφαλαίου της θα διατεθεί σε μη ασιατικά κράτη.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία -όλα κράτη-μέλη της ΕΕ- έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν στο πλαίσιο της Ασιατικής Τράπεζας. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, ούτε τίθεται ζήτημα κριτικής. Μέχρι τώρα, οι αναφορές που έχω διαβάσει είναι αρκετά θετικές
».
Το τι έγινε στην συνέχεια το ξέρουμε όλοι και περίπου το «πώς έγινε». Σημασία έχει ότι η Ελλάδα το 2015 «έκλεισε την πόρτα» στην ιστορία, αλυδοσέθηκε και πέταξε η ίδια το κλειδί της αλυσίδας σε ένα «άπατο πηγάδι»!

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top