Έξαλλοι οι αγρότες με τον Λ.Αυγενάκη: «Το “αρκετά” κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας»

Έξαλλοι οι αγρότες με τον Λ.Αυγενάκη: «Το “αρκετά” κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχεται το απόλυτο χάος απέναντι στους αγρότες και την έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για τον κλάδο.

Αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα αφού ο πρωθυπουργός για να δείξει «καλό πρόσωπο» και να αποφύγει το αγροτικό κίνημα υποσχέθηκε βοήθεια έως 10.000 ευρώ.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Αυγενάκης παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία προετοιμασία και καμία υποδομή με τους αγρότες να καταγγέλλουν πως κάθε φορά η Διοίκηση ζητά επιπλέον χαρτιά και έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η διατύπωση Αυγενάκη πως παρά την εξαγγελία μόλις το 14% των φακέλων είναι έτοιμο.

Αρχικά ο κ. Αυγενάκης πάντως προσπάθησε να υποβαθμίσει το αγροτικό κίνημα αλλά χρειάστηκε να του υπενθυμίσουν τη Θεσσαλία για να συνηγορήσει και να παραδεχθεί πως είναι σοβαρό.

Εξάλλου οι πληροφορίες είναι πως ακόμα και στο υπουργικό συμβούλιο είχε υποτιμήσει τη στάση και τις προθέσεις των αγροτών, κάτι που του χρεώνουν αρκετοί συνάδελφοί του.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επέρριπτε την ευθύνη σε άλλα υπουργεία, λέγοντας πως άλλοτε ήταν η αρμοδιότητα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πότε του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου όσον αφορά στο αγροτικό ρεύμα και την αρωγή των πλημμυροπαθών.

«Τι πάει να πει είναι άλλου υπουργού; Οι υπουργοί πρέπει να συνεργάζονται», του σχολίασε ο Χρήστος Σιδερόπουλος αγρότης από τη Λάρισα για να του απαντήσει με υπεροψία ο Λευτέρης Αυγενάκης:

«Ήρεμα τώρα. Ήρεμα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τη δουλειά μας. Μην κάνετε και υποδείξεις. Αρκετά. Μέχρι εδώ. Πάμε», είπε ο Αυγενάκης

«Το αρκετά κ. υπουργέ να το πείτε στον οδηγό σας», ήταν η απάντηση του Χρήστου Σιδερόπουλου.

Scroll to Top