Εξεταστική Επιτροπή Τεμπών: Ο Κ.Αγοραστός της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε να καταθέσει για το έγκλημα των Τεμπών!

Εξεταστική Επιτροπή Τεμπών: Ο Κ.Αγοραστός της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε να καταθέσει για το έγκλημα των Τεμπών!

Το δικαίωμα της σιωπής επικαλέστηκε, ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και προσκείμενος στη ΝΔ, Κώστας Αγοραστός, αρνούμενος να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, καθώς του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.
Σε δήλωση του που ανέγνωσε στα μέλη της Εξεταστικής ο Κώστας Αγοραστός επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής που προβλέπεται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για όσους έχουν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην ποινική Δικαιοσύνη και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

Ο Κώστας Αγοραστός σχολιάζοντας τις κατηγορίες που του αποδίδονται είπε ότι είναι αβάσιμες και αποτέλεσμα παραπλάνησης εξαιτίας πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων.
Έτσι λοιπόν μετά την άρνηση υπογραφής της κατάθεσης του Ιταλού CEO της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας, τώρα έρχεται αυτό!

Μάλιστα όταν διάβασε τη επιστολή του Ιταλού ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος, είπε ότι «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κ. Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».
Μετά, δε, από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.
Σημειώνεται ότι για την κατάθεσή του είχαν γίνει βαριές δηλώσεις:
«Η ΝΔ θεωρεί ότι η κατάθεση ήταν απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας. Δε ζήτησε ένα συγγνώμη από τα θύματα, στα δικά τους τρένα έχασαν τη ζωή τους», είχε πει ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης προσθέτοντας:
«Ο μάρτυρας ήρθε για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, απέδωσε το δυστύχημα μόνο στο σταθμάρχη, δεν αναφέρθηκε σε λάθη μηχανοδηγών και την ευθύνη συνολικά της εταιρίας. Είναι εξοργιστική η άρνηση ευθυνών της Ηellenic Train. Μας έφεραν παλιά τρένα, σαπάκια. Να πάνε στον εισαγγελέα τα πρακτικά»

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top