Εύρεση Ανθρώπινων Υπολειμμάτων στα Τέμπη: Ανησυχίες για την Εκταφή των Θυμάτων

Εύρεση Ανθρώπινων Υπολειμμάτων στα Τέμπη: Ανησυχίες για την Εκταφή των Θυμάτων – Ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει αυτά;

Ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει αυτά; Κινητά και Προσωπικά Αντικείμενα Επιβατών στα Ματωμένα Βαγόνια των Τεμπών

Οι έρευνες γύρω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζονται, αλλά η ανεύρεση ανθρώπινων υπολειμμάτων στα συντρίμμια ενδέχεται να ανοίξει παλαιές πληγές για τους συγγενείς των θυμάτων. Οι φόβοι εκφράζονται για την ενδεχόμενη ανάγκη εκταφής και επαναταφής των αγαπημένων τους, καθώς αναδύονται ερωτηματικά για τα εγκληματικά λάθη που ενδεχομένως οδήγησαν στην τραγωδία.

Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν ότι στην πορεία του χρόνου παρέλειψαν σημαντικά στοιχεία σχετικά με το ατύχημα, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την ανάκτηση της αλήθειας. Η πρόεδρος του Συλλόγου Τεμπών 2023, Μαρία Καρυστιάνου, εκφράζει τη λύπη της για την ανακάλυψη νέων εξελίξεων και την αναγκαία, αν και δύσκολη, διαδικασία της εκταφής και επαναταφής.

Ιδιωτική εταιρία έχει αναλάβει τις έρευνες, ανακαλύπτοντας μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικού υλικού στα βαγόνια. Τα υλικά αυτά αποστέλλονται για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση, προσφέροντας νέες ελπίδες στη διαδικασία ανακάλυψης της αλήθειας πίσω από το μοιραίο Intercity 62.

tempi mega video

Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποκαλύψεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, εκπροσωπώντας περισσότερους από 100 συγγενείς θυμάτων, εξέφρασε την πιθανότητα κατατεθείσης μηνυτήριας αναφοράς κατά όλων των υπευθύνων για το βιαστικό μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος, μόλις δύο μέρες μετά το τραγικό γεγονός.

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση είναι ραγδαίες, καθώς οι εμπειρογνώμονες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν ανθρώπινα υπολείμματα στα απομεινάρια του τρένου. Αντίστοιχα, κατά τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έρευνα με τη μέθοδο του DNA για την αναγνώριση των ευρημάτων. Οι συγγενείς, που απέδειξαν ότι τα απαιτούσαν εδώ και καιρό, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια περί του ατυχήματος θα έρθει στο φως.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν επίσης προσωπικά αντικείμενα των επιβατών, όπως κινητά τηλέφωνα και τσάντες, μεταξύ των παραμορφωμένων λαμαρινών. Ακόμη, το μαύρο κουτί της αμαξοστοιχίας ανακαλύφθηκε, αν και υπέστη μεγάλη ζημιά. Η πλακέτα του καταγραφικού θα εξεταστεί για τυχόν πληροφορίες που θα συμβάλουν στην κατανόηση των αίτιων του δυστυχήματος.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η 23χρονη Εριέττα, για την οποία δεν είχε βρεθεί ίχνος κατά τις πρώτες ερευνητικές επιχειρήσεις. Η νέα έρευνα εστιάζεται στον τόπο που καθόταν, με στόχο την ανακάλυψη σημαντικών πληροφοριών που θα δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των συγγενών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top