Γάζα: Η Συμφωνία Ανταλλαγής Ομήρων και Αιχμαλώτων - Απελευθέρωση 3 Παλαιστινίων για Κάθε 1 Ισραηλινό

Γάζα: Η Συμφωνία Ανταλλαγής Ομήρων και Αιχμαλώτων – Απελευθέρωση 3 Παλαιστινίων για Κάθε 1 Ισραηλινό

Εξαιρούνται από την Ανταλλαγή Παλαιστίνιοι που Κατηγορούνται για Φόνο

Η πενθήμερη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς αποτελεί πρακτικά μία νίκη για την οργάνωση, εφόσον πρόκειται ουσιαστικά για ανταλλαγή αιχμαλώτων και ομήρων. Σύμφωνα με τη συμφωνία, για κάθε έναν Ισραηλινό που απελευθερώνεται, απελευθερώνονται τρεις Παλαιστίνιοι. Η Χαμάς, η οποία είχε ανακοινώσει από την αρχή ότι απαιτεί την απελευθέρωση των παλαιστινιακών κρατουμένων, καταφέρνει να επιτύχει αυτόν τον στόχο, παρά το γεγονός ότι το θέμα αυτό δεν φωτίζεται επαρκώς στα ΜΜΕ.

Η συμφωνία δίνει στη Χαμάς τη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο για αναδιάταξη των δυνάμεών της και δημιουργία νέων θέσεων μάχης, καθώς εξασφαλίζει πενθήμερη παύση των ισραηλινών βομβαρδισμών. Η πρώτη φάση της συμφωνίας περιλαμβάνει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 Ισραηλινών ομήρων και 150 Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και παιδιών. Οι Ισραηλινοί ομήροι αναμένεται να απελευθερωθούν σε ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε διαδοχικές ημέρες.

Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει παράταση της παύσης των εχθροπραξιών, με το Ισραήλ να επιδιώκει την απελευθέρωση 10 ομήρων καθημερινά, ενώ οι Παλαιστίνιοι ζητούν την απελευθέρωση άλλων 30. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απελευθερώσεις δεν αφορούν όσους έχουν καταδικαστεί ή κατηγορηθεί για φόνο. Με αυτή τη συμφωνία, η Χαμάς επιτυγχάνει τους στόχους που είχε θέσει από την έναρξη των συγκρούσεων.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top