Γάζα: Ισραηλινά πολυβόλα θέρισαν 104 άμαχους που πήραν ανθρωπιστική βοήθεια

Γάζα: Ισραηλινά πολυβόλα θέρισαν 104 άμαχους που πήραν ανθρωπιστική βοήθεια

Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για μαζική απώλεια ζωών στη βόρεια Γάζα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άσραφ αλ Κούντρα, δήλωσε ότι πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ περίμεναν για ανθρωπιστική βοήθεια και άνω των 700 τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό συνέβη στον κυκλικό κόμβο Ναμπούλσκι στην οδό Ρασίντ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, που προειδοποίησε ότι δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αλ-Σίφα σε σοβαρή κατάσταση. Οι ιατρικές ομάδες δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τον όγκο και τη σοβαρότητα των περιστατικών.

Σύμφωνα με τον επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν χιλιάδες ανθρώπους από την πόλη της Γάζας και άλλες βόρειες περιοχές καθώς περίμεναν την άφιξη φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στον κυκλικό κόμβο.

Την ίδια ώρα, οι Ταξιαρχίες Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, δημοσίευσαν στο Telegram τρεις ηλικιωμένους Ισραηλινούς αιχμαλώτους, λέγοντας ότι αύριο θα δώσουν νέα για το τι θα τους συμβεί. Ο Λευκός Οίκος αναγνώρισε την κατάσταση ως σοβαρή περιστατικό και εξέφρασε θλίψη για τις απώλειες ζωών.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για βομβαρδισμούς σε αυτή την τοποθεσία και ανέφερε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν για να αποτρέψουν το πλήθος από την προσπάθεια εισόδου στην περιοχή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top