Η Αμερική ετοιμάζεται να παραχωρήσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Η Αμερική ετοιμάζεται να παραχωρήσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS

Politico: Αποστολή στα κρυφά;

Οι ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, ένα βήμα το οποίο μέχρι σήμερα δίσταζαν να προχωρήσουν, αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κίεβο «πιέζει το Πεντάγωνο να παράσχει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων και θα μπορούσαν να προσθέσουν δυναμική στην ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπήσει τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία», αναφέροντας Αμερικανούς αξιωματούχους.

Επίσης, «οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν επιμείνει στο παρελθόν ότι ο αμερικανικός στρατός έπρεπε να διατηρήσει όλα τα ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας για να καλύψει τις δικές του στρατιωτικές απαιτήσεις», σημειώνει η εφημερίδα.

Ωστόσο, «το Πεντάγωνο είναι τώρα ανοιχτό στην παροχή των ATACMS μεγαλύτερης εμβέλειας λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί από τις ΗΠΑ στην απόκτηση ενός συστήματος που ονομάζεται Πύραυλος Ακριβείας».

Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αποκαλύψουν εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα ενέκρινε μία τέτοια κίνηση.

Politico: Αποστολή στα κρυφά;

Σύμφωνα με το Politico, η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία «κρυφά», όπως είχε συμβεί το περασμένο καλοκαίρι με τους πυραύλους κατά προσωπικού (APAM).

Την Τρίτη (12/3/2024), ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan ανακοίνωσε ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες.

Ωστόσο, ο Sullivan δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με τους πυραύλους ATACMS.

Σύμφωνα με την Washington Post, το νέο πακέτο βοήθειας που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο θα περιλαμβάνει βλήματα μεσαίου βεληνεκού.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top