Η ανησυχία της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των emails και οι επιπτώσεις στις ευρωεκλογές

Η ανησυχία της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των emails και οι επιπτώσεις στις ευρωεκλογές

Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει πως με τους τρεις “αποκεφαλισμούς” θα “κλείσει” η υπόθεση.

Είχαν εύκολα στην κυβέρνηση την αίσθηση ότι θα ξεπερνούσαν την υπόθεση της μαζικής αποστολής emails προς Έλληνες ομογενείς και απόδημους από την Ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ωστόσο, η χθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών απέδειξε το αντίθετο.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών φέρει την ευθύνη για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση, και τον κόμβο διαλειτουργικότητας.

Η έρευνα διήρκεσε για περισσότερο από τέσσερις ώρες και δείχνει ότι η Αρχή εργάζεται με άκρα ταχύτητα με στόχο να ολοκληρώσει την έρευνά της όσο το δυνατόν συντομότερα.

Η απουσία της υπουργού Νίκης Κεραμέως στις ΗΠΑ και στον Καναδά για να ενημερώσει τους Έλληνες ομογενείς για την ακεραιότητα της διαδικασίας ψήφου μέσω επιστολής δείχνει ότι αυτό το σκάνδαλο έχει προκαλέσει μεγάλη και ουσιαστική ζημιά, ακόμα κι αν προσπαθεί να κρυφτεί με διάφορους τρόπους.

Η επιστολική ψήφος έχει θεωρηθεί αμφισβητήσιμη από τους αποδήμους Έλληνες, και η κυβέρνηση με δυσκολία θα μπορέσει να αποκαταστήσει την εικόνα της.

Επιπλέον, πληροφορίες δείχνουν ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός κ. Νούλης είναι αποφασισμένος να καλέσει ως ύποπτους τους παραιτηθέντες αξιωματούχους, καθώς η υπόθεση θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή.

Όλα αυτά υποδεικνύουν ότι η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να απομακρύνει την Ά.Μ. Ασημακοπούλου από τις ευρωεκλογές και να “αποκεφαλίσει” τον Γ.Γ. του

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top