Η Χαμάς χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως ομήρους, κρατώντας τις φυλακισμένες σε κλουβιά!

Η Χαμάς χρησιμοποιεί τις γυναίκες ως ομήρους, κρατώντας τις φυλακισμένες σε κλουβιά!

Συγγενείς Ισραηλινών ομήρων καταγγέλλουν απαράδεκτη συμπεριφορά από τη Χαμάς και τον Ερυθρό Σταυρό. Οι γυναίκες που απήχθησαν από το Ισραήλ και κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα φέρεται να φυλακίζονταν σε κλουβιά, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτός ο ισχυρισμός αναδεικνύει την απάνθρωπη μεταχείριση των ομήρων από την τρομοκρατική οργάνωση. Αν και δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές για σωματική κακοποίηση, οι όμηροι λένε ότι τους παρασχέθηκε περιορισμένη τροφή και ότι τα αποθέματα εξαντλούνταν. Ορισμένοι αναφέρουν ακόμα περιστατικά απειλών και επιθέσεων κατά του Ερυθρού Σταυρού. Η ανησυχία για επιθέσεις της Χαμάς ή καυγάδες στη Γάζα δημιουργεί έντονο περιβάλλον ανασφάλειας για τους ομήρους κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσής τους.

Ο Yahya Sinwar, ηγέτης της Χαμάς, φέρεται να επισκέφθηκε έναν υπόγειο χώρο όπου κρατούνταν ομήροι, ελέγχοντας την κατάστασή τους και διαβεβαιώνοντάς τους σε άπταιστα εβραϊκά ότι δεν θα υποστούν κακοποίηση. Αυτή η αναφορά επαληθεύτηκε από ερευνητές των συστημάτων ασφαλείας του Ισραήλ. Ο Sinwar σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί την ανθρωπιστική κρίση μεταξύ των Παλαιστινίων για την υποστήριξη των τρομοκρατικών στόχων της Χαμάς. Συγχρόνως, η Elma Avraham, μετά την απελευθέρωσή της, μεταφέρθηκε άμεσα για ιατρική περίθαλψη, με την οικογένειά της να κατηγορεί παραμέληση από διεθνείς ιατρικούς οργανισμούς που δεν παρείχαν την άμεση βοήθεια που χρειαζόταν. Η υγεία της είχε επηρεαστεί από την απαγωγή της και την έλλειψη ιατρικής φροντίδας.

Η κόρη της Elma, η Tal Amano, κατηγορεί διεθνείς οργανισμούς και ειδικά τον Ερυθρό Σταυρό για παραμέληση κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της μητέρας της. Αναφέρει ότι κανένας διεθνής οργανισμός δεν δημιούργησε λίστα με τα απαραίτητα φάρμακα και ότι το ισραηλινό ταμείο ιατρικής υγείας Clalit προσέφερε τη βοήθεια που χρειαζόταν. Η οικογένεια επιστράφηκε στον Ερυθρό Σταυρό για βοήθεια, αλλά και πάλι απορρίφθηκε. Η Tal εκφράζει απορία για τον ρόλο του Ερυθρού Σταυρού και άλλων διεθνών οργανισμών, αναρωτιέται γιατί υπάρχουν, αν δεν παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια σε καταστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Δρ. Nadav Davidovitz, που παρέχει ιατρική φροντίδα στην Elma, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια συναντήσεών τους με τον Ερυθρό Σταυρό, ζήτησαν επανειλημμένα να παράσχει τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία της Elma. Εκφράζει ανησυχία για την παράνομη παραμέληση που παρατηρήθηκε σε αυτήν την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι ορισμένοι ομήροι αντιμετωπίζουν τη θανάσιμη συνέπεια της έλλειψης ιατρικής φροντίδας. Η αναφορά καταγράφηκε από τους Keshet Neev και το προσωπικό του Jerusalem Post.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top