Η γιαγιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρετούσε τον Α. Χίτλερ ως εξέχων προσωπικότητα του ναζιστικού κόμματος

Η γιαγιά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρετούσε τον Α. Χίτλερ ως εξέχων προσωπικότητα του ναζιστικού κόμματος

Μία φωτογραφία που απεικονίζει τη γιαγιά της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν να χαιρετά τον Αδόλφο Χίτλερ ως εξέχον μέλος του ναζιστικού κόμματος έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τη φωτογραφία στο Χ.

Έτσι πέθανε ο Χίτλερ: Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του

«Θα το τελειώσω σήμερα»: Τα τελευταία λόγια του Αδόλφου Χίτλερ, λίγες μόλις ώρες προτού αυτοκτονήσει, όπως τα καταγράφει στο προσωπικό του ημερολόγιο, ο πιλότος, προσωπικός φίλος και κουμπάρος του, Χανς Μπαουρ, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το ημερολόγιο του Αντιστράτηγου Χανς Μπαουρ (Hans Baur), ενός εκ των πιο έμπιστων μελών του προσωπικού του Χίτλερ, διαθέτει σπάνιες φωτογραφίες του δικτάτορα, καθώς και μια καταγραφή των τελευταίων ωρών του Χίτλερ στις 30 Απριλίου 1945.

Τα απομνημονεύματα του Μπάουρ επανακυκλοφόρησαν με τον τίτλο ‘I was Hitler’s Pilot’ και περιλαμβάνουν τις τελευταίες συνομιλίες τους.

«Ο Χίτλερ ήρθε σε μένα και πήρε και τα δύο μου χέρια στα δικά του», θυμάται ο Μπάουρ, ο οποίος πέθανε το 1993 σε ηλικία 96 ετών.

«Μπαουρ, θέλω να σου πω αντίο. Ήρθε η ώρα. Οι στρατηγοί μου με πρόδωσαν. Οι στρατιώτες μου δεν θέλουν να συνεχίσω και εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω», λέει ο πιλότος και προσθέτει:

«Προσπάθησα να τον πείσω ότι υπήρχαν ακόμα διαθέσιμα αεροπλάνα και ότι θα μπορούσα να τον φυγαδεύσω σε Ιαπωνία ή Αργεντινή, ή σε κάποιον από τους Σεΐχηδες, που ήταν όλοι πολύ φιλικά προσκείμενοι χάρη στη συμπεριφορά του απέναντι στους Εβραίους».

«Ο πόλεμος θα τελειώσει με την πτώση του Βερολίνου. Και εγώ στέκω ή πέφτω με το Βερολίνο», απάντησε τότε ο Χίτλερ.

«Ένας άντρας πρέπει να έχει αρκετό κουράγιο για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες. Γι’ αυτό το τελειώνω τώρα. Ξέρω ότι αύριο εκατομμύρια άνθρωποι θα με καταραστούν. Αυτή είναι η μοίρα», ανέφερε και συνέχισε:

«Οι Ρώσοι ξέρουν πολύ καλά ότι είμαι εδώ σε αυτό το καταφύγιο και φοβάμαι ότι θα χρησιμοποιήσουν καπνογόνα. Ξέρω ότι υπάρχουν μηχανισμοί εδώ για αυτά, αλλά μπορείς να βασιστείς σε αυτούς;».

Και καταλήγοντας είπε στο φίλο του, σύμφωνα με το ημερολόγιο: «Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν μπορώ. Το τελειώνω σήμερα».

Τότε ο Χίτλερ πρόσφερε στον Μπάουρ έναν πολύτιμο πίνακα ως δώρο για τα 12 χρόνια υπηρεσίας του προτού αυτοκτονήσει λίγο αργότερα, μαζί με τη σύζυγό του Έβα Μπράουν – την οποία είχε παντρευτεί λίγες ώρες πριν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top