Η Κίνα κερδισμένη σε κέρδη από τον πόλεμο της Ουκρανίας: Το παράδειγμα της πόλης Heihe

Η Κίνα είναι κερδισμένη από τον πόλεμο της Ουκρανίας: Το παράδειγμα της πόλης Heihe

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών από την Κίνα προς τη Ρωσία: Άνοδος 69% τους πρώτους 11 μήνες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Στα σύνορα της Κίνας με τη Ρωσία, η εμπορική δραστηριότητα ανακαλύπτει νέες πτυχές, με μια αντιπροσωπεία φορτηγών να διπλασιάζει τις πωλήσεις της χάρη στους Ρώσους πελάτες. Οι εξαγωγές από την Κίνα προς τη Ρωσία ενισχύονται, και η συνοριακή πόλη Heihe εξελίσσεται σε σημαντικό οικονομικό κέντρο. Η κινεζική οικονομία επωφελείται από την επαναστατική αλλαγή της Ρωσίας, η οποία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, στρέφεται περισσότερο στην Κίνα για εμπορικές συναλλαγές.

Η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών είναι εμφανής σε διάφορους τομείς, όπως ο εμπορικός, ο οικοδομικός, και ο τομέας των αυτοκινήτων. Η Κίνα καλύπτει σημαντική ανάγκη εισαγωγών για τη Ρωσία, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της ως υποκατάστατου προμηθευτή μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία που επηρέασε τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.

Heihe

Η Ρωσία πουλά πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Κίνα με μεγάλες εκπτώσεις, ενώ η Κίνα αναπτύσσεται ως σημαντικός αγοραστής ρωσικών προϊόντων. Η ένταση αυτή των εμπορικών σχέσεων έχει οδηγήσει σε οικονομική ευημερία στην πόλη Heihe, με ανάπτυξη αποθηκών και κτιρίων γραφείων.

Πέραν της οικονομικής διάστασης, η εισβολή στην Ουκρανία έχει ενισχύσει το προφίλ της Ρωσίας στην Κίνα, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να διαδίδουν ρωσική προπαγάνδα στην Κίνα. Οι ηγέτες των δύο χωρών έχουν επισημάνει τους στενούς δεσμούς τους, και η Κίνα εξακολουθεί να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως εμπορικός εταίρος και προμηθευτής για τη Ρωσία.

im 567682
China Heilongjiang Heihe.svg 1024x871 1

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων συνέβαλαν στην Κίνα να υπερβεί την Ιαπωνία ως τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στον κόσμο φέτος. Ενώ γερμανικές εταιρίες όπως η Mercedes-Benz και η BMW αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Ρωσία λόγω των κυρώσεων, οι Κινέζοι καταφέρνουν να κατακτήσουν το 55% της ρωσικής αγοράς, ανεβάζοντας από 8% το 2021. Οι φτωχές οικογένειες και μέλη των χαμηλότερων τάξεων αγοράζουν προσιτά κινεζικά αυτοκίνητα, με τις πληρωμές θανάτου και αναπηρίας των ρωσικών στρατιωτών να επηρεάζουν τις αγορές.

Η Κίνα, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία των εταιριών αυτοκινήτων από άλλες χώρες, στρατηγικά επεκτείνεται στη ρωσική αγορά, εκμεταλλευόμενη την κατάρρευση των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων. Η Κίνα, με πλεόνασμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, εισέρχεται σε έναν αγοραστικό τομέα που η Ρωσία εξακολουθεί να παραμερίζει. Με χερσαία σύνδεση με τη Ρωσία, η Κίνα είναι σε θέση να μεταφέρει αυτοκίνητα σιδηροδρομικώς, διαθέτοντας σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

5a7fa309a3106e7d2d72b5f0

Η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας έχει σημαντικό αντίκτυπο σε διάφορους τομείς. Η Ρωσία προμηθεύει φθηνή ενέργεια στην Κίνα, βοηθώντας τα κινεζικά εργοστάσια να ανταγωνιστούν παγκοσμίως, ενώ καινοτομίες όπως η κοινή κατασκευή αγωγού ενέργειας ενισχύουν τη σχέση τους. Παράλληλα, η αγορά ακινήτων στην Κίνα βρίσκεται σε κρίση, αντικατοπτρίζοντας τις προκλήσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

230505 Heihe al 1138 919431 1536x1026 1

Ο εναγκαλισμός της Ρωσίας από την Κίνα δείχνει τη στρατηγική συνεργασία τους σε πολλούς τομείς, παρά τις ανησυχίες των Ηνωμένων Πολιτειών για πιθανή στήριξη της Κίνας στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

00china russia 01 thqb superJumbo 1
230505 Heihe al 1139 4bdb1e
16BORDER6 superJumbo
2023101123b28c06772446ceb5fb283f0856804c 202310112aa390fc2d9c40c4ba1fb83aecaf1ab2
Scroll to Top