Η κυβέρνηση των fake news και της παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών συνεχίζει το έργο της ανένδοτη:

Η κυβέρνηση των fake news και της παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών συνεχίζει το έργο της ανένδοτη:

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν είναι τελικά σχετική έννοια μόνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και η ίδια η αλήθεια.
Στις 28 Σεπτεμβρίου υπήρξε ένα δημοσίευμα των «Financial Times» μέσω του οποίου φαινόταν πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει να νομιμοποιήσει έως και 300.000 μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια.

Όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε σάλος για την επερχόμενη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έχουν μπει παράνομα στη χώρα.
Μία μέρα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έσπευσε να κλείσει το θέμα, διαψεύδοντάς το: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις» είπε, «αδειάζοντας» έτσι και τους υπουργούς Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη και Αγροτικής Πολιτικής Λευτέρη Αυγενάκη, που προωθούσαν το εν λόγω σχέδιο.

Στην ίδια τοποθέτηση ο εκπρόσωπος του Μαξίμου, με προπονημένο στον καθρέφτη ύφος ειλικρίνειας, έκανε λόγο και για μια «παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την κυβέρνηση».
Η διάψευση έμελλε να… ζήσει μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να νομοθετήσει αυτό που είχε…διαψευσθεί κατηγορηματικά, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση αλλοδαπών.
Αυτό που διασφαλίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι να νομιμοποιηθούν μπουλουκηδόν άνθρωποι που σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία δεν δικαιούνται νόμιμη εγκατάσταση. Ικανοποιώντας έτσι τη Γερμανία, όπου ο καγκελάριος Σολτς αυτή την περίοδο «καίγεται» να μειώσει τις ροές προς τη χώρα του λόγω της τεράστιας αντίδρασης στη γερμανική κοινωνία, αλλά και σιγουρεύοντας παράλληλα πως τα μεροκάματα στην Ελλάδα, μέσω των νέων εισροών φτηνού εργατικού δυναμικού, θα παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια καθηλωμένα σε επίπεδα Βουλγαρίας.

Η εμπειρία αποδεικνύει ότι ο πιο αλάνθαστος τρόπος να προβλέψει κανείς τι θα εφαρμόσει τελικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι να προσέχει κάθε φορά όσα διαψεύδει παραπλανητικά μέχρι να ζυγίσει αντιδράσεις.
Η ίδια πρακτική ακολουθείται κάθε τόσο για διάφορα ζητήματα, από τα Ελληνοτουρκικά μέχρι τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών που αποκήρυσσε η κυβέρνηση προεκλογικά.
Όμως, ο εθισμός του Μαξίμου στα ψέματα και στην υποκρισία έχει γίνει πλέον αντιληπτός απ’ όλους ύστερα από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης με συνεχείς… εκπλήξεις.
Στο εξής τίποτα απ’ όσα ισχυρίζονται δεν μπορεί να γίνεται πιστευτό.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top