Η Ρωσία συμπαρατάσσεται με τους Χούθι και δίνει νέα διάσταση στον πόλεμο κατά των ΗΠΑ και της Βρετανίας!

Η Ρωσία συμπαρατάσσεται με τους Χούθι και δίνει νέα διάσταση στον πόλεμο κατά των ΗΠΑ και της Βρετανίας!

Η Ρωσία έλαβε σαφή θέση υπέρ των πολιτοφυλακών των Χούθι που ελέγχουν την Υεμένη και καταδίκασε την αμερικανο-βρετανική αεροπορική και ναυτική επιδρομή, κατηγορώντας Ουάσιγκτον και Λονδίνο ότι παραβίασαν τον διεθνή νόμο όπως αυτός ορίζεται στο καταστατικό του ΟΗΕ!

Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία λαμβάνει το μέρος των Χούθι και αυτό μόνο καλό δεν είναι για τους επιτιθέμενους, αφού σημαίνει ότι η Ρωσία θα «ανταποδώσει» την βοήθεια των δυτικών στην Ουκρανία και την «αιμορραγία» που προκάλεσαν στους Ρώσους, στηρίζοντας το καθεστώς Ζελένσκι. Και η Ρωσία μπορεί να κρατήσει εύκολα τις ισορροπίες εξαιρώντας τους στρατηγικούς συμμάχους της στην περιοχή, την Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ από τις επιθέσεις των Χούθι, αλλά στηρίζοντάς τους κατά των ΗΠΑ και της Βρετανίας!
Μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά των Χούθι στην Υεμένη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει κατεπειγόντως σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε η Γαλλία, η οποία ασκεί την προεδρία του ΣΑ για τον μήνα Ιανουάριο.
Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, ανέφερε η γαλλική προεδρία του ΣΑ. Αυτή θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα έπειτα από άλλη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου με θέμα την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
«Δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε για την τρέχουσα κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα (…) Όμως ανησυχούμε επίσης διότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιλέγουν, όπως συχνά, μονομερή λύση με τη χρήση βίας», είχε τονίσει νωρίτερα ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.
Η Ρωσία, η οποία έχει δεχτεί επικρίσεις για τον παράνομο, σύμφωνα με τη Δύση, πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ότι η επίθεση στην Υεμένη πραγματοποιήθηκε χωρίς εντολή από τα Ηνωμένα Έθνη.
Σημειωτέον πως Κίνα και Ρωσία απείχαν την Τετάρτη από την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο με απόφασή του απαίτησε να σταματήσουν «αμέσως» οι επιθέσεις των Χούθι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, καλώντας ταυτόχρονα όλα τα κράτη-μέλη να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων σε βάρος των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών της Υεμένης.
Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν μεταφέρθηκε από χθες το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St NIKOLAS του εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη (Empire Navigation) με σημαία Νήσων Μάρσαλ, που κατασχέθηκε χθες από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνολικά 19 ναυτικών (18 Φιλιππινέζοι και ένας Έλληνας).
Οι ΗΠΑ «έχουν σηκώσει τα χέρια» και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να απελευθερωθεί το πλήρωμα, το οποίο κατηγορείται ότι μετέφερε παράνομα πετρέλαιο στις ΗΠΑ. Είναι το ίδιο ακριβώς πλοίο που είχε κατασχεθεί… από τις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ, όπου το πετρέλαιο μεταφορτώθηκε σε αμερικανικά διυλιστήρια.
Τώρα μετέφερε πετρέλαιο για τις ΗΠΑ και οι Ιρανοί δηλώνουν ότι απλά πήραν πίσω το πετρέλαιο που τους ανήκει!
Δεν υπάρχει αισιοδοξία, στους γνωρίζοντες για γρήγορο επαναπατρισμό του πληρώματος (19 άτομα), βάσει της εμπειρίας από την κατάληψη των άλλων δύο τάνκερ πριν από δύο χρόνια περίπου, επίσης από τους Ιρανούς.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top