Η «στρατηγική» αντίδραση του Μ. Βορίδη και οι επικοινωνιακές κινήσεις για τη διατήρηση της στήριξης των δεξιών ψηφοφόρων στη ΝΔ

Η «στρατηγική» αντίδραση του Μ. Βορίδη και οι επικοινωνιακές κινήσεις για τη διατήρηση της στήριξης των δεξιών ψηφοφόρων στη ΝΔ

Επιχειρούν να βρουν τρόπους για την αντιμετώπιση της ζημίας από το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Στο πλαίσιο συζητήσεων για το νομοσχέδιο περί των ομοφυλοφιλικών ζευγαριών, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των υπουργών και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί φέρουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοσχεδίων, προσπαθεί να αποδώσει τυχόν αντιδράσεις ως ένδειξη “βολικής” δυσαρέσκειας. Ειδικότερα, δίνεται έμφαση στην περίπτωση του υπουργού Μ. Βορίδη, υπονοώντας ότι η αντίδρασή του μπορεί να είναι μέρος επικοινωνιακών τακτικών. Εν προκειμένω, επιχειρείται να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχουν ακόμα δεξιοί πολιτικοί στο κόμμα, προκειμένου να διατηρηθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι στη Νέα Δημοκρατία.

«Σεβόμαστε όσους διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε ο Α.Σκέρτσος.

«Θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση στους βουλευτές», σημείωσε.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για το ενδεχόμενο νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιθανή παραίτηση του Μάκη Βορίδη. Ο ίδιος, μιλώντας σε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής, δηλώνει έτοιμος να υποβάλει παραίτηση. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί τελικά με τον Μάκη Βορίδη, εάν θα υποβάλει πράγματι την παραίτησή του.

«Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοσχεδίων».

Στην επικαιρότητα εισέρχεται η πιθανή παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, σχετικά με το νομοσχέδιο περί ομοφυλοφιλικών γάμων. Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης μέχρι στιγμής. Παράλληλα, επιχειρείται να προβληθεί ένα σοβαρό εσωτερικό ζήτημα στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο όμως φαίνεται να επηρεάζει κυρίως τη σχέση του κόμματος με τους ψηφοφόρους. Η εκλογική βάση της ΝΔ εκδηλώνει έντονη δυσαρέσκεια για την ηγεσία του κόμματος και τα θέματα που συζητούνται, όπως το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφιλικών ζευγαριών. Εν τέλει, ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, εκφράζει έτοιμος να παραιτηθεί, αν και αυτό αποτελεί ακόμα ένα ερώτημα σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης.

«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αντιμετωπίζει με νομικά επιχειρήματα το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Σύμφωνα με τον υπουργό, το επιχείρημα της ισότητας μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών δεν ισχύει, επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν υπάρχει προσβολή της Αρχής της Ισότητας, καθώς η νομοθεσία προστατεύει την Οικογένεια και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια. Επιπλέον, ο υπουργός αμφισβητεί το επιχείρημα περί προστασίας των παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια, αναφέροντας ότι πρόκειται για ιδεολογική άποψη των δικαιωματιστών της Αριστεράς.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top