Κ.Α. Καραμανλής ανάβει «φωτιές» στην κυβέρνηση με την απόφασή του να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Κ.Α. Καραμανλής ανάβει «φωτιές» στην κυβέρνηση με την απόφασή του να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Τα σκοτεινά σημεία της τραγωδίας στα Τέμπη προκαλούν ανησυχία στο Μαξίμου.

Ο Κ.Α.Καραμανλής έθεσε χθες την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε δύσκολη θέση, δεσμευόμενος να δώσει λογαριασμό στη δικαιοσύνη σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, αγνοώντας τις οδηγίες που του δόθηκαν.

Είναι προφανές ότι η πολιτική γραμμή που ακολούθησε υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό και ξάδελφό του, που τον πιέζει να “καθαρίσει” το όνομα της οικογένειάς του.

Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να διαλυθεί το μέγαρο Μαξίμου.

Επειδή ο πρώην υπουργός αποφάσισε να μην υπακούσει στις οδηγίες του Μαξίμου, η κυβέρνηση ανησυχεί για το τι ακριβώς θα καταθέσει εάν κληθεί από τη δικαιοσύνη.

Γνωρίζουν επίσης ότι μια προανακριτική είναι πλέον πολύ πιθανή και ανησυχούν σοβαρά για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς πολλά θα διαβλεφθούν δημόσια και δεν γνωρίζουν πώς θα αντιδράσει ο πρώην υπουργός.

Τα Τέμπη αποκαλύπτουν πολλά σκοτεινά μυστικά, τα οποία όχι μόνο ρίχνουν κυβερνήσεις, αλλά οδηγούν επίσης ανθρώπους στη φυλακή.

Μέσα σε αυτά τα γεγονότα που απαιτούν διαφάνεια, συμπεριλαμβάνεται η ύπαρξη παράνομου τολουολίου και ξυλολίου στην εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με την επιβατική, σκοτώνοντας 57 ανθρώπους κατά τη διάρκεια πολλαπλών εκρήξεων, καθώς και η αναζήτηση των χαμένων βαγονιών και η βιαστική επέμβαση στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έρχεται στο φως το ζήτημα του “μονταρίσματος”, δηλαδή της παραποίησης των καταγεγραμμένων συνομιλιών των σταθμάρχων εκείνη τη νύχτα.

Και όλα αυτά επειδή ακόμα και στην μονταζιέρα εμπλέκεται ένας ύποπτος θάνατος σε τροχαίο ατύχημα του τότε διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Κ. Χρυσάγη (που σκοτώθηκε στις 27/3/23), ο οποίος τυχαία είχε παραδώσει τα USB με τις συνομιλίες των σταθμάρχων στις αρχές.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διαλευκανθούν και η απόφαση του Καραμανλή να μιλήσει στη δικαιοσύνη φυσιολογικά δημιουργεί ανησυχίες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top