«Κεραυνός εν αιθρία» στην Ευρώπη: Μεγάλη νίκη του σκληρού δεξιού Γ. Βίλντερς στην Ολλανδία!

«Κεραυνός εν αιθρία» στην Ευρώπη: Μεγάλη νίκη του σκληρού δεξιού Γ. Βίλντερς στην Ολλανδία!

Ο σκληρός δεξιός ηγέτης Γκερτ Βίλντερς, με συγκεκριμένη και ξεκάθαρη αντιμεταναστευτική ατζέντα, είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στην Ολλανδία, προκαλώντας πολιτικό σεισμό σε όλη την Ευρώπη.
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα εκλογικά αποτελέσματα, το Κόμμα για την Ελευθερία του Βίλντερς (PVV) εξασφαλίζει 37 από τις 150 έδρες στο κοινοβούλιο της χώρας.

Η υπεροχή του είναι σαφής, με δεδομένο ότι ο δεύτερος πολιτικός σχηματισμός, η Πράσινη Αριστερά – Εργατικό Κόμμα, με επικεφαλής τον πρώην Επίτροπο στην ΕΕ, Φρανς Τίμερμας, λαμβάνει 25 έδρες.

Το στίγμα του δόθηκε με τα πρώτα λόγια του:
«Φίλοι μου, με ακούτε; Είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα της Ολλανδίας! Ο κόσμος μίλησε. Ο κόσμος είπε: “είμαστε άρρωστοι και κουρασμένοι” Θα φροντίσουμε οι Ολλανδοί να είναι ξανά στο νούμερο 1».

Ωστόσο, ο Βίλντερς αναζητή κόμματα που θα τον στηρίξουν έτσι ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ο Φρανς Τίμερμανς πάντως έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με το Κόμμα της Ελευθερίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Το αρχικό φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, οι κεντροδεξιοί φιλελεύθεροι υπό τη νέα ηγέτη Ντίλαν Γιεσιλγκόζ, η οποία αντικατέστησε τον Μαρκ Ρούτε βρίσκεται στην τρίτη θέση και θεωρείται επίσης απίθανο να συνεργαστεί με τον Βίλντερς.
Ο ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας πριν από τις εκλογές φλέρταρε με άλλα δεξιά και κεντροδεξιά κόμματα και τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να βρει μαζί τους τις κατάλληλες συγκλίσεις για να σχηματίσει κυβέρνηση.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top