Κίεβο: Αγωνία Λόγω Γενικής Ρωσικής Επίθεσης από 48 Κατευθύνσεις - Έλλειψη Πυρομαχικών

Κίεβο: Αγωνία Λόγω Γενικής Ρωσικής Επίθεσης από 48 Κατευθύνσεις – Έλλειψη Πυρομαχικών

Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην κατάληψη μίας περιοχής μετά την άλλη.

Οι Ουκρανοί πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι πραγματοποιούν επίθεση από 48 διαφορετικές κατευθύνσεις. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών και ζήτησε απεγνωσμένα τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επιθέσεις των Ρώσων επικεντρώνονται κοντά στο Τέρνι, στο Ντονέτσκ, στη Μπιλοχορίβκα του Λουγκάνσκ, στο Τσάσιβ Γιαρ, στο Νόβιι, στην Κλισιίβκα, στην Αντριγίβκα, στην Σεμενίβκα, στην Χεορχιβίιβκα, στη Νοβομιχάιλοβκα, στο Ραμποτίνο της Ζαπορίζια και βόρεια του Πριούτνε στη νότια όχθη του Δνείπερου. Η κατάληψη αυτών των περιοχών απαιτεί χρόνο και πόρους, καθώς πρόκειται για καλά εξοπλισμένα φρούρια.

Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τις απειλές στις μεγάλες πόλεις τους, όπως η Οδησσός, η Ζαπορίζια και το Χάρκοβο, κατασκευάζοντας οχυρώσεις για να προστατευτούν. Ειδικά το Χάρκοβο, με το μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που είναι ρωσόφωνο, θεωρείται ευάλωτο στις επιθέσεις. Επιπλέον, η κατάληψη της Οδησσού και της Ζαπορίζια θα έθετε σε κίνδυνο την ουκρανική εδαφική ακεραιότητα.

Η απώλεια αυτών των περιοχών θα σήμαινε και πιθανή διαίρεση της Ουκρανίας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top