Κινεζικά ΜΜΕ κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι «σπρώχνει» σε παγκόσμιο πόλεμο την ανθρωπότητα

Κινεζικά ΜΜΕ κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι «σπρώχνει» σε παγκόσμιο πόλεμο την ανθρωπότητα

Τι αναφέρει άρθρο της κινεζικής αγγλόφωνης Global Times

Άρθρο με τίτλο «Το ΝΑΤΟ ωθεί τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας προς τον Παγκόσμιο Πόλεμο» δημοσίευσε η κινεζική αγγλόφωνη  Global Times.

«To NATO αναζητά τρόπους για την επέκταση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης σε παγκόσμιο πόλεμο», αναφέρει το άρθρο των Global Times.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ομιλία του την Πέμπτη στην Τάμπα της Φλόριντα, προειδοποίησε για τις δυσκολίες του πολέμου στην Ουκρανία και είπε ότι «το ΝΑΤΟ έκανε τη μεγαλύτερη προσαρμογή της Συμμαχίας από την τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τώρα έχει περισσότερες δυνάμεις σε υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, έχουμε πολεμικά στρατεύματα στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας και οι Σύμμαχοι επενδύουν τώρα σημαντικά περισσότερα στην άμυνα», είπε.

Το άρθρο των Global Times προειδοποιεί επίσης για την επιρροή που θα μπορούσε να έχει το ΝΑΤΟ επειδή θα μπορούσε να οδηγήσει σε «διαίρεση και σύγκρουση» σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτή η στρατηγική προσαρμογή του ΝΑΤΟ μπορεί να βελτιώσει την εσωτερική του συνοχή βραχυπρόθεσμα και να εξασφαλίσει τη θέση της Συμμαχίας ως της πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο που κατέχουν οι ΗΠΑ και η Δύση. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε νέες διαιρέσεις και παγκόσμια αντιπαράθεση, επηρεάζοντας βαθιά τις διεθνείς σχέσεις και το περιβάλλον ασφάλειας της Κίνας», αναφέρει το άρθρο.

«Ο κίνδυνος πολέμου σε κάθε περίπτωση θα αυξηθεί καθώς το ΝΑΤΟ προχωρά και επεκτείνεται παγκοσμίως και η επιρροή του δεν θα περιοριστεί στην Ασία», προσθέτει η Global Times, οι απόψεις των οποίων δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την επίσημη πολιτική στην Κίνα.

Scroll to Top