Μ. Χαραλαμπίδης: Η παραποίηση της οικονομικής πραγματικότητας - Η αλήθεια πίσω από τα επικίνδυνα ψέματα των πολιτικών

Μ. Χαραλαμπίδης: Η παραποίηση της οικονομικής πραγματικότητας – Η αλήθεια πίσω από τα επικίνδυνα ψέματα των πολιτικών

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Ενώ στους σπιθαμιαίους και εγωλάγνους πολιτικούς κομπογιανίτες που μας κυβερνούν τους είναι γνωστό ότι η συμπεριφορά του ελληνικού ΑΕΠ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ροές χρήματος από την ευρωζώνη (όπως το Ταμείο Ανάκαμψης) και πως τα χρήματα αυτά τελειώνουν, οι άφρονες αυτοί δεν προσαρμόζονται στην πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
Αρθρογράφος Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Τα αληταριά αυτά κατασκεύασαν ένα ψευδεπίγραφο αφήγημα πως η οικονομία ανθεί και το ΑΕΠ αυξάνεται, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ μειώνεται, οι τράπεζες επιτυγχάνουν υπερκέρδη που όμως όλα αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Έτσι η Ελλάδα στηρίζεται σε πρόσκαιρους μηχανισμούς υψηλής απόδοσης που δεν θα υπάρχουν και η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται για 9ο τρίμηνο στην Ελλάδα. Αν μάλιστα έπαυε η εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ελλάδα αυτή την στιγμή με τα δεδομένα που έχει, δεν θα μπορούσε να δανειστεί ούτε ένα ευρώ από την διεθνή αγορά. Τι ποιο φυσικό δηλαδή.

Ποιος να δανείσει μια χώρα που χρωστά περί τα 405 δις ευρώ κι έχει έλλειμμα της τάξης του 185%, έχοντας πουλήσει ήδη όλα τα «ασημικά», δηλαδή την δημόσια περιουσία είτε άμεσα είτε ως δικαιώματα εκμετάλλευσης μέχρι το 2115;
Τα αληταριά αυτά πούλησαν τις συμμετοχές στις τράπεζες με ζημία 40 δις. Πρώτη φορά στην παγκόσμια οικονομική ιστορία που χώρα έχει υποστεί τέτοια ζημιά και πρώτη φορά που άφρονες κυβερνήτες χαίρονται που πήραν από τα 44 δις επένδυση… 4 δις ευρώ και αυτό βαφτίστηκε επιτυχία.

Τα αληταριά αυτά μέχρι πότε θα τα επιβραβεύουμε με την ψήφο μας;

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top