Μ. Χαραλαμπίδης: Ο Γιάννης Κουριαννίδης και η ιστορία πίσω από μια εκδήλωση του λεγόμενου «Μακεδονικού Αλφαβηταρίου»

Μ. Χαραλαμπίδης: Ο Γιάννης Κουριαννίδης και η ιστορία πίσω από μια εκδήλωση του λεγόμενου «Μακεδονικού Αλφαβηταρίου»

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Ο αγαπημένος μου φίλος και χαλκέντερος αυτοδιοικητικός στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουριαννίδης, πριν από 18 χρόνια, στις 7-11-2006, παρευρέθηκε στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε την εκδήλωση παρουσίασης του λεγόμενου «Μακεδονικού Αλφαβηταρίου», στην έκδοση του οποίου είχε προβεί ο Γεώργιος Νακρατζάς.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
Αρθρογράφος Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ο Γιάννης μας έχει αφηγηθεί για εκείνη την εκδήλωση ότι στο πολυπληθές πάνελ των ομιλητών περιλαμβάνονταν ηγετικά στελέχη της γνωστής φιλοσκοπιανής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο», ένας δικηγόρος της Θεσσαλονίκης που δήλωνε «Ελληνόφωνος Ευρωπαίος πολίτης βλαχικής καταγωγής», άλλος δικηγόρος που κατήγγειλε ότι «οι Μακεδόνες της Ελλάδας καταπιέζονταν για χρόνια από τον Πελοποννήσιο γραφιά και τον Κρητικό χωροφύλακα», ένας συγγραφέας που υπερασπίστηκε με πάθος «το δικαίωμα των Μακεδόνων να δηλώνουν ό,τι θέλουν, να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν (…), να δηλώνουν εθνικά Μακεδόνες, αφού οι Μακεδόνες και οι Τούρκοι της Ελλάδας έφαγαν πολλά χαστούκια, δαγκώθηκαν, σπαράχτηκαν αγρίως από τον Μινώταυρο του ελληνικού εθνικισμού», αλλά και ένας ψυχίατρος σε δημόσιο ψυχιατρείο που δήλωσε «Οθωμανός».

Ο Γιάννης ως γνώστης της μετέπειτα πορείας αυτών των απίθανων τύπων μας ενημέρωσε πρόσφατα ότι ο «ελληνόφωνος Ευρωπαίος δικηγόρος βλαχικής καταγωγής» επιβραβεύτηκε μερικά χρόνια αργότερα, όταν τοποθετήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Μάλιστα λίγο καιρό νωρίτερα είχε αποτύχει να εκλεγεί πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο άλλος δικηγόρος, ο ψυχοπονιάρης για τους «καταπιεζόμενους Μακεδόνες», ιδιαιτέρως γνωστός για τις «οικολογικές» ευαισθησίες του, εξελέγη ευρωβουλευτής και σήμερα είναι επανεκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο συγγραφέας με τη μεγάλη του «ανάγκη να υπερασπιστεί τη γνώμη των εθνικά Μακεδόνων» είναι σήμερα τόσο πολύ καταξιωμένος και αποδεκτός, που πρόσφατα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Αγγελούδης τον κάλεσε να τιμήσει με ομιλία του την έναρξη των δημοτικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας. Ο δε «Οθωμανός» Ελλαδίτης πολίτης έχει φύγει από τη ζωή (2021), αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι είχε πολιτευτεί ως μειονοτικός υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία.

Επειδή εμείς τους δώσαμε κωδικούς για να λειτουργήσει απρόσκοπτα η κοινωνική μηχανική τους… θεωρώ πως οφείλει ο Γιάννης να δώσει σε δημόσια θέα και τα ονοματεπώνυμά τους.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top