Μ. Χαραλαμπίδης: Σκοπιανοί φίλαθλοι σηκώνουν πανό με τον χάρτη της «Ενωμένης Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα

Μ. Χαραλαμπίδης: Σκοπιανοί φίλαθλοι σηκώνουν πανό με τον χάρτη της «Ενωμένης Μακεδονίας» κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για το πρωτάθλημα της Α’ εθνικής κατηγορίας των Σκοπίων, φίλαθλοι Σκοπιανοί ύψωσαν ένα τεράστιο κόκκινο πανό με τον χάρτη της «Ενωμένης Μακεδονίας» (βλέπε φωτογραφία), η οποία κατά αυτούς απαρτίζεται από τα Σκόπια, το Πιρίν και μεγάλο τμήμα της Βόρειας Ελλάδας.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
Αρθρογράφος Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Επίσης, στο πανό υπήρχε ο Ήλιος της Βεργίνας και η λέξη «UNITED» που σημαίνει «ΕΝΩΜΕΝΗ». Αυτή την «ένωση» επιθυμούν να πετύχουν οι Σκοπιανοί, μία ένωση που απαιτεί να αποσπαστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα, αφού θεωρούν ότι τους ανήκει μέχρι και η Χαλκιδική.

Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση που έγινε στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρεται το εξής: «Од ВАРДАР, Пирин, дур до Солуна. Име и е МАКЕДОНИЈА!!!», δηλαδή «Από το VARDAR, το Πιρίν, μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το όνομά της είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!». Η φράση τελειώνει με το κόκκινο και μαύρο χρώμα, τα οποία είναι τα χρώματα της σημαίας της οργάνωσης VMRO.

Φυσικά όχι μόνο δεν υπήρξε καμία αντίδραση των υπευθύνων στο γήπεδο προκειμένου να μαζέψουν οι Σκοπιανοί φίλαθλοι το συγκεκριμένο πανό, αλλά το γεγονός πήρε και δημοσιότητα μέσα από τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top