Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση θα ενισχυθεί από την πρόταση δυσπιστίας

Μ. Βορίδης: Η κυβέρνηση θα ενισχυθεί από την πρόταση δυσπιστίας

«Ένα έλλειμμα στην επικοινωνία και ενημέρωση όσον αφορά τη θέση της κυβέρνησης που υπήρχε, αναπληρώνεται», δήλωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε σήμερα ότι «η κυβέρνηση δε θα βγει μόνο συμπαγής, αλλά και ενισχυμένη από την πρόταση μη εμπιστοσύνης».

«Η αποτελεσματικότητα της πρότασης μη εμπιστοσύνης θα κριθεί σε δύο επίπεδα. Πρώτον, κατά πόσο θα δημιουργήσει κάποια ρηγμάτωση στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Βορίδης προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από αυτό, και δεύτερον, όπως είπε, ένα «έλλειμμα στην επικοινωνία και ενημέρωση όσον αφορά τη θέση της κυβέρνησης που υπήρχε, αναπληρώνεται».

Σχετικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής αποφεύγει την υπόθεση, ο Μ. Βορίδης σχολίασε ότι ποτέ δεν το έκανε.

«Κατέθεσε για 8,5 ώρες στην εξεταστική επιτροπή. Μίλησε στην πρώτη συζήτηση όταν εξετάσαμε τα αιτήματα για τις εξεταστικές και τις δύο προκαταρκτικές. Δεν μίλησε μόνο στη συζήτηση για την αξιολόγηση των ευρημάτων της εξεταστικής επιτροπής», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς αν ο κ. Καραμανλής έδωσε απαντήσεις χθες κατά την ομιλία του, ο Μ. Βορίδης απάντησε: «Δε θεωρώ ότι υπήρξε κάτι καινούργιο».

Επιπλέον, ο Μ. Βορίδης υπογράμμισε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να μην καλύπτεται τίποτα» στην υπόθεση.

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη μετά από μια ή δύο συνεδριάσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί αμέσως το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Ο Μ. Βορίδης σχολίασε: ας το καταθέσει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και «θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, διότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για τη δημιουργία προκαταρκτικής, οι οποίες η Βουλή απέρριψε. Έχουν κατατεθεί για τα ζητήματα της 717. Αυτό απορρίφθηκε».

«Στην κυρία Κεχαγιά απαντάω, αν πιστεύουν ό,τι λένε, να καταθέσουν την πρότασή τους, να δούμε το περιεχόμενό της, τα νεότερα στοιχεία και να τα αξιολογήσουμε».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top