Μαρία Καρυστιάνου: Αναγκάζεται να ξενιτευτεί για τη δικαίωση ενός εγκλήματος στην Ελλάδα

Μαρία Καρυστιάνου: Αναγκάζεται να ξενιτευτεί για τη δικαίωση ενός εγκλήματος στην Ελλάδα

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», σχολίασε τη μαζική σφαγή αναφέροντας ότι «το βλέμμα μου από την αρχή ήταν στραμμένο προς το εξωτερικό γιατί γνώριζα τι είχα να αντιμετωπίσω εδώ».

Σε συνέντευξή της στο Ρ/Σ Παραπολιτικά σχολίασε το έγκλημα στα Τέμπη υπογραμμίζοντας: «Είναι πολύ μεγάλη ντροπή για μένα να πρέπει να ξενιτευτώ για να βρω δικαίωση για ένα έγκλημα που έγινε στην Ελλάδα, είμαι όμως και ικανοποιημένη στο βαθμό που μπορώ να είμαι ότι τα πράγματα πραγματικά αυτή τη φορά θα πάνε όπως πρέπει. Και έχουμε και την ελπίδα ότι μέσα από αυτό τον αγώνα που δίνουμε για να δικαιώσουμε τους δικούς μας ανθρώπους είναι ουσιαστικά και μια ευκαιρία να αλλάξουνε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν».

Όσον αφορά στην εξεταστική επιτροπή, η Μ.Καρυστιανού, σχολίασε ότι «δεν περιμέναμε και τίποτα περισσότερο» τονίζοντας ότι «δικαίωση είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων του εγκλήματος ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, και φυσικά αυτό να είναι το εφαλτήριο μιας σωστής λειτουργίας του κράτους γενικότερα. Να μην υπάρξει ξανά πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην κοινωνία. Οι Έλληνες πολίτες να ζούνε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Για αυτό το αυτονόητο εμείς πρέπει να παλέψουμε αλλά θεωρώ ότι θα συμβεί τελικά».

Ερωτηθείσα για το αν δέχθηκε πρόταση να κατέβει στις Ευρωεκλογές, ανέφερε: «Ποτέ, κανείς ούτε καν υπονόησε και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα “μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας”. Ποτέ!»

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top