Μας κάνουν «Γεραπετρίτες»;

Μας κάνουν «Γεραπετρίτες»;

Στη σημερινή πολιτική σκηνή, η υπόκλιση του Γεραπετρίτη έναντι του Ερντογάν προκάλεσε αναστάτωση και αντιδράσεις, με πολλούς πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ντροπιαστικό αυτό περιστατικό. Η συζήτηση επεκτάθηκε στο διαδίκτυο με διαρροές non papers που ισχυρίζονταν ότι η υπόκλιση ήταν έκφραση σεβασμού προς την κυρία Σακελλαροπούλου. Οι πολίτες παραθέτουν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις εξευτελίζουν τη χώρα.

Ενώ προβάλλεται η υπόθεση ότι η υπόκλιση αποτελεί έκφραση σεβασμού προς την πρόεδρο, θίγεται το ζήτημα του τι έχει συνεισφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου στην πολιτική ζωή της χώρας. Ερωτήματα αναφορικά με τις πολιτικές της πράξεις και την αξία των υποκλίσεών της προς αυτήν αναδεικνύονται, δημιουργώντας αμφισημίες για τον λόγο της υποκλίσης.

Η συζήτηση επεκτείνεται στην εθνική σιωπή για θέματα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη, το φορολογικό σύστημα και οι θεσμικές εκτροπές. Κριτική εκφράζεται για τη συμπεριφορά ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ επισημαίνεται η αντίφαση μεταξύ της δουλικής συμπεριφοράς και της εθνικής στάσης απέναντι στους εχθρούς.

Σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τα πρότυπα συμπεριφοράς, γίνεται αναφορά στους Σπαρτιάτες, που αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τον Ξέρξη και προτίμησαν τον θάνατο. Εν τέλει, εκφράζεται η ανησυχία ότι ο λαός έχει ξεχάσει τις ιστορικές μορφές και επιδεικνύει συμπλέγματα κατωτερότητας απέναντι στους Τούρκους.

Σε γενικές γραμμές, η αντίφαση μεταξύ εθνικής συμπεριφοράς και δράσεων ορισμένων πολιτικών προσώπων, ενισχύουν τον προβληματισμό για την κατεύθυνση που ακολουθεί η χώρα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top