Κύριε Μητσοτάκη η πατρίδα μας δεν προσφέρεται για μπίζνες...

Κύριε Μητσοτάκη η πατρίδα μας δεν προσφέρεται για μπίζνες…

Η αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε θετική άποψη για τη χορογραφία της συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η περίοδος, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε από τα σκυψίματα του Γιώργου Γεραπετρίτη, τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ευλύγιστη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, συνοδευόμενη από την αναστολή μιας πολιτικής για τα χωρικά ύδατα, προκαλεί αντιδράσεις και ανησυχίες.

Ο Γεραπετρίτης, που προσπαθεί να δικαιολογήσει το περιστατικό, ενδέχεται να μην κατανοήσει πλήρως το μήνυμα που έστειλε με το σκύψιμο. Πιθανόν να προέκυψε αυθόρμητα και να μην αντιλήφθηκε τις συνέπειές του. Στους πολιτικούς κύκλους, δε, που συχνάζει, η ευελιξία έναντι της Τουρκίας φαίνεται ως φρόνιμη, ενώ οι απλοί πολίτες αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση με καχυποψία.

Η επίσκεψη του Ερντογάν παρείχε την ευκαιρία να αντιληφθούμε για ποιον λόγο ο Μητσοτάκης θεωρείται το “αγαπημένο πολιτικό παιδίτου Κώστα Σημίτη. Το υπογεγραμμένο σύμφωνο φιλίας αποτελεί παράδοξη προβολή της Ιστορίας, με ομοιότητες με τη Διακήρυξη της Μαδρίτης του 1997. Ωστόσο, οι υποχωρήσεις της Ελλάδας σε θέματα όπως τα χωρικά ύδατα και η ανικανότητα να αντιμετωπίσει ενεργητικά τις αντιφάσεις της τουρκικής πολιτικής, προκαλούν ερωτηματικά και αντιδράσεις.

Η αναφορά στον χαιρετισμό της Προεδρού Σακελλαροπούλου στα τουρκικά ΜΜΕ προκαλεί αντιδράσεις και ανησυχίες, καθώς θεωρείται μια περαιτέρω υποχώρηση. Η στάση του Μητσοτάκη μπροστά στον Ερντογάν ερμηνεύεται ως απώλεια αξιοπιστίας της χώρας, με αντιφάσεις στην πολιτική ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top